Yeni Göreve Başlayacak Polisler İçin Polis Bakım ve Yardım Sandığı’na Katılım Gerekli Olacak

Yeni Göreve Başlayacak Polisler İçin Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na Katılım Gerekli Olacak
Yeni Göreve Başlayacak Polisler İçin Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na Katılım Gerekli Olacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet mensuplarının emekli sandığı olarak aşina ve gereklilik duyan üyelerine kredi ve sosyal yardımlar karşılamak için kurulan Polis Bakım ve Yardım Sandığı’na (POLSAN) karşın fazla manâlı düzenlemeye gidiliyor. Düzenlemeye kadar güvenlik teşkilatı mensuplarının gönüllü olarak katıldığı Polis Bakım ve Yardım Sandığı’na katılım bundan böyle gerekli olacak. Yeni düzenlemeyle POLSAN’ın daha kuvvetli bir parasal yapıya kavuşturularak ortaklarına yaptığı yardımların arttırılması amaçlanıyor.

‘DAİMİ ORTAĞIDIR’ İBARESİ EKLENECEK

Ulus düzeni ve güvenliğinden sorumluluk sahibi Güvenlik Genel Müdürlüğü mensuplarına sosyal ve idareli yardımlar karşılamak üzere kurulan Polis Bakım ve Takviye Sandığı’nın yan olduğu 3201 sayılı Güvenlik Teşkilat Kanununun 90. maddesine “Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan memurlar görevleri boyunca Sandığın kalıcı ortağıdır.” ibaresi eklenecek.

BRÜT MAAŞIN YÜZDE 8’İ ÖDENTI OLARAK KESİLİYOR

Emekli Sandığı ya da Sosyal Sigortalar Kurumu kesintisine olan brüt ücret ya da ücretlerinin yüzde 8’inin ücret tutarı olarak alındığı sistemde ödemeler maaş ya da ücret bordroları üzerinden her ay kesilerek iki gün içinde Sandık hesabına yatırılmak suretiyle tahsil oluyor.

YÜZDE 40’INI ORTAKLARINA DAĞITIYOR

Ankara Sigorta, Atasu ve polpet gibi dağıtılmış alanlarda çok sayıda iştiraki olan Polis Bakım ve Takviye Sandığı bir yıl her tarafında ticari faaliyetlerinden elde ettiği karın yüzde 40’ını sandık ortaklarına birikimleri oranında kar payı olarak dağıtıyor. Kalan yüzde 60’lık kısım da kurumun öz sermayesine ekleniyor. Emeklilik, ölüm, şehitlik ve maluliyet yardımı ise bu kısımdan ödeniyor.

AYLIĞIN 15 KESIN VEFAT YARDIMI

Üyelerine her ay emekli keseneğine (Sosyal Emniyet kesintisi) başlıca aylığınızın yüzde 8’i ile tasarruf yapabilme imkanı sağlayan POLSAN, en yüksek emekli keseneğine başlıca aylığının 15 katı ölüm yardımı ile kısmi ve tam maluliyet yardımı da yapıyor.

PİYASA FİYATININ ALTINDA EV VE ARAÇ İMKANI

İhtiyaca ve üyelik süresine göre çeşitlenebilen uygun maliyetle borç da veren sandık, anlaşmalı bankalardan yalnızca sandık ortaklarına özel avantajlarla konut finansmanı kullanabilme, kampanyalarla piyasa fiyatlarının altında araç ve ev sahibi olabilme, anlaşmalı sigorta şirketi üzerinden özel indirimle ev ve araç sigortası yapabilme, indirimli fiyatlarla uçak biletleri satın alabilme, anlaşmalı noktalardan indirimli alışveriş imkanı da sunuyor. (Yeni Şafak)