Yedek ihtiyacı olan aileyi dolandırmaya çalıştılar

Yedek ihtiyacı olan aileyi dolandırmaya çalıştılar
Yedek ihtiyacı olan aileyi dolandırmaya çalıştılar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde 5 yıl önce bahçede domates toplarken üç köpeğin saldırısına uğrayan Fatma Özdemir 10 günde 8 işlem geçirerek kou kesildi. Yerine Koyma kol almak için yardım bekleyen 18 yaşındaki kızın ailesini arayan kişiler,  “Size daire vereceğiz, 10 bin lira tapu parası verin yeter” diyerek dolandırmaya çalıştı.

YERINE KOYMA KOL FİYATI 50 BİN AVRO

5 sene önce kolunu kaybeden kız değiştirme kol takılması için 18 yaşına gelmeyi bekledi. şimdi 18 yaşında ve yerine geçen kimse kol için 50 bin avroya ihtiyacı olan Özdemir için konuyla ilgili Antalya Valiliği ve Gündoğmuş Kaymakamlığı harekete geçti ve genç kız için destek kampanyası başlatıldı.

“ARAYANLAR DOLANDIRICI ÇIKTI”

Genç kızın emekli babası Ramazan Özdemir daha önce çıkan haberler nedeniyle Temmuz ayında İstanbul ’dan kendilerini ‘Kızınızın yerine geçen kimse kolunu üstleneceğiz ’ diye arayan kişinin hilekarn çıktığını söyledi. Özdemir, “Bizi destek bahanesiyle dolandırmaya çalıştılar, mağdur olduk. ‘Size daire vereceğiz, 10 bin lira tapu parası verin ’ gibi şeyler söylediler, biz de bir an için heyecana kapıldık. Bu konu için ben İstanbul ’a dek gittim” ifadelerini kullandı.

Protez ihtiyacı olan aileyi dolandırmaya çalıştılar

“YARDIM BEKLİYORUZ”

Değiştirme kol için devlete başvurduklarını söyleyen Ramazan Özdemir, “Devletimizin verdiği protez kol dingin olduğu için kızımın ihtiyacını görmüyor. İki tane hareketli değiştirme kol var. Biri 75 bin avro, diğeri ise 50 bin avro. İkisini de araştırdık, Fakat 75 bin avroluk olan bize gelmez çünkü fazla pahalı. 50 bin avroluk protez kol için Antalya Valiliği ve Gündoğmuş Kaymakamlığı yardım kampanyası başlattı. Yardımseverlerden destek bekliyoruz. Kızım için protez kolun bulunacağını inanıyorum” dedi.