Yazacağınız üniversiteleri evvelden görün tavsiyesi

Yazacağınız üniversiteleri evvelden görün tavsiyesi
Yazacağınız üniversiteleri evvelden görün tavsiyesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün başlayan seçim dönemi 14 Ağustos ’a değin sürecek. Yeni sistemi ve tercih dönemini değerlendiren İstanbul Okumuş Üniversitesi (İAÜ) Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu,”Başarı sıralamalarıyla ilgili bazı sıkıntılar vardı. O konuda YÖK muhakkak adımlar attı ve adayları rahatlattı. Hem öğrenciler kâğıda dökmek istedikleri üniversiteleri tek tek görmeliler. 2018 yılında görmediği bir üniversiteyi yazan arkadaşımız yanlış tercih yapmış demektir.” dedi.

“YÖK ADAYLARI RAHATLATTI”

Bu yılki tercih dönemiyle ilgili söylenecek birçok şey olduğunu açıklayan Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu, “Geçtiğimiz senelere nazaran daha ayrı bir durum laf konusu. Adaylar bu konuyu yeterince peşine düşüp takip ettiler, öğrenmeye çalıştılar. Bu sene galibiyet sıralamalarında azıcık farklılıklar var. Eşdeğer ağırlıkçılar ve sözelciler azıcık zorlanıyorlar. dahası galibiyet sıralamalarıyla ilgili bir takım sıkıntılar vardı. O konuda YÖK belirli adımlar attı ve adayları rahatlattı.” şeklinde konuştu.

“EMEKLERİN HEBA OLMAMASI İÇİN BU İŞE VAKIT AYIRACAKLAR”

Tercih dönemine vakit ayırmanın önemine değinen İstanbul Kültürlü Üniversitesi (İAÜ) Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu, “Natürel hemen biz bu yılki seçim dönemi için adaylarımıza her zamanki tavsiyelerimizden önce şunu anlatmak durumundayız. Bu sene maalesef sisli bir ortam var. Dürüst tercih yerine getirmek namına, bugüne kadar bahşedilen emeklerin heba olmaması, bu yıl aldığımız puanla üniversiteli yapabilmek için muhakkak bu işe zaman ayıracaklar.” dedi.

“YAZMAK İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTELERİ TEK TEK GÖRECEKLER”

Namzet öğrencilerin kılavuz öğretmenlerle puanları ve galibiyet sıralamalarını değerlendirmeleri gerektiğini açıklayan Kutlu, “Birim tercihi yaparken belirli akademisyenlerle oturup bu bölümler arasındaki farkları konuşmalılar. Kâğida Dökmek istedikleri üniversiteleri bir bir görmeliler. Bunun altını mutlaka çiziyorum. 2018 yılında görmediği bir üniversiteyi yazar arkadaşımız yanlış tercih yapmış demektir zaten. Dürüst tercihin birinci koşuluna daima bunu koyacağız. Görmediğimiz bir üniversiteyi yazmayacağız. Puanları ve galibiyet sıralamalarımızı uzmanlarla beraber değerlendirmeden listelerimizi oluşturmayacağız. Tüm bunları yaptıktan sonradan diğer konuları yani ‘Ben acaba hangi mesleği hedefliyorum ’, ‘5 sene sonradan nerede olmalıyım ’ sorularını masaya yatırmalılar.” diye konuştu.

Yazacağınız üniversiteleri önceden görün tavsiyesi

“EMEKLERİ BOŞ YERE GİTMESİN”

Girilen sınavları ve yapılan tercihleri öğrencilerin gelecekleri için yaptığı yatırımlar olarak değerlendiren Sebahattin Kutlu, “Dolayısıyla arkadaşlar ve anne babalar bu dönemde tüm vakitlerini bu seçim sürecine ayırmalılar. Şu lahza Türkiye ’nin her yerinde seçim merkezleri var. Sadece bizim, İstanbul Aydın Üniversitesi ’nin 81 ilde 334 ayrı seçim merkezi var. Burada amacımız, hiçbir öğrencimizin gösterdiği çaba, alıştırma, ailenin yaptığı yatırım, alınan puanlar heba olmasın.” biçiminde konuştu.