Yapay zeka ve robotikte yeni projeler yolda

Yapay zeka ve robotikte yeni projeler yolda
Yapay zeka ve robotikte yeni projeler yolda
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) Ar-Ge Paneli kararları kapsamında, suni zeka ve robotik alanında etkinlik bildiren firma, kurum ve kuruluşlardan, belirlenen teknoloji alanlarındaki teknik ve strateji ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla son ürün teslimatı içermeyen, analiz ya da masaüstü ölçekli prototiplerde doğrulanan teknik gösterimler taşıyan proje teklifleri alındı.

SSB Suni Zeka Teknolojileri Geliştirilmesi Savunma Sanayii Ar-Ge Geniş Alan Çağrısı’na (SAGA) yönelik işyeri, kurum, kuruluş ve ilgili vatandaşlar, zeki karar destek, siber güvenlik ve sınır güvenliği konuları öncelikle olmak üzere 66 proje teklifi ve 6 fikir önerisi yaptı.

51 PROJE ÖNERİSİ VAR

Robotik Teknolojileri Geliştirilmesi SAGA Çağrısı ile de insansı/eklemli robotlar, robotik sistemler ve insansız hava, kara, deniz platformları başta edinmek üzere 51 adet proje teklifi ve 8 adet zihin önerisi alındı.

Böylece söz konusu alanlarda SAGA çağrılarına toplam 117 proje teklifiyle 14 düşünce önerisi başvurusu yapıldı.

SAGA ÇAĞRILARINA BAŞVURULAR SÜRÜYOR

SAGA çağrılarıyla gereklilik duyulan yeni teknolojilere daha çabuk erişim sağlanması hedeflenirken üniversitelerdeki akademisyenlerin veri ve birikimlerinin belirlenen alanlardaki teknolojilere yönlendirilmesi öngörülüyor.

Aynı konuda dağıtılmış teknoloji bölge ve kollarıyla birdenbire artı proje yapılmasına imkan sağlanması amaçlanan SAGA çağrıları kapsamındaki projelerle basit prototipler, teorik sonuçlar, bazı deneyde kullanılan sonuçlarla ispatlanmış incelemeler gibi proje sonuçlarının ortaya çıkması bekleniyor.

SAGA çağrıları değer biçme çalışmaları devam ediyor.