Yanlış Basılan 100 TL’lik Banknotu Satın Almak İçin 30 Bin TL Teklif Ettiler

Yanlış Basılan 100 TL'lik Banknotu Satın Almak İçin 30 Bin TL Teklif Ettiler
Yanlış Basılan 100 TL'lik Banknotu Satın Almak İçin 30 Bin TL Teklif Ettiler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’da bir iş yeri sahibinde yer alan ve bankanın basım hatasından kaynaklı eksiği bulunan 100 TL’lik banknot paranın değeri duyanları şaşırtıyor. Ordu’nun Altınordu ilçesinde vurma sanatçısı olan Mustafa Gedikli’de yer alan 100 TL’lik banknot diğerlerinden öbür. Paranın ön yüzündeki sağ üstteki köşesinde 100 yazması gerekirken, bankanın baskı hatasından kaynaklı 10 yazıyor. Birincil bakışta sahte olabileceği düşünülen paranın, yapılan araştırmalar sonucu koleksiyon değeri olduğu anlaşılıyor. Parayı, Hollanda’dan gelen bir müşterisinden aldığını belirten Gedikli, 30 bin TL’ye kadar önerge verdiklerini oysa bu fiyata satmayı düşünmediğini söyledi.

“ILK BAKTIĞIMDA SAHTE ZANNETTİM”

Gedikli, “Ben birincil ilk kez bu parayı sahte zannettim, sonradan araştırınca anladım ama koleksiyon değeri varmış. Bu parada bankanın basım hatası var. Sağ üst köşesinde bir tane sıfırı noksan, hatası o. Azıcık araştırma yapınca böyle paraların olduğunu, değerinin biçilemediğini anladım” dedi.

“30-35 BİN TL’YE DEK FİYAT ÖNERGE ETTİLER”

“Şu lahza bu paraya teklif verenler 30-35 bin TL’ye kadar çıktı ama daha da araştırmaya devam ediyorum” diyen vurma sanatçısı Gedikli, “Sonuçta çok nadir görülen bir durum. Bayağı bir araştırma yaptım, şu lahza tek gibi görülüyor. Farklı bir parada (10 TL) daha önce sıfır hatası olmuş, onlar belirtilen bir miktara satmışlar” biçiminde konuştu.

TESADÜFEN KOLEKSİYONUNA EKLEDİ

BUNUNLA BIRLIKTE yaklaşık 1 yıldır para koleksiyonu da yapan Gedikli, çoğu kağıt parayı topladığını, yanlış olan 100 TL’lik banknotun da tesadüfen koleksiyonuna eklendiğini aktardı. Kendisine bahşedilen fiyatı yeterli bulmadığını bu yüzden de satmayı düşünmediğini ileri süren Mustafa Gedikli, alacağı yüksek teklifleri bekleyeceğini belirtti.