Venezuelalı göçmenler ülkelerine geri dönüyor

Venezuelalı göçmenler ülkelerine geri dönüyor
Venezuelalı göçmenler ülkelerine geri dönüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya’nın Roraima eyaletinin başkenti Boa Vista kentinde, Venezuelalı bir göçmen, silahlı soygun gerçekleştirdiği sırada yerli halktan bir genci öldürmekle suçlanmış ve arkasından linç edilmişti. Yaşanan bu olay sonrasından hayatlarından endişe eden Venezuelalı birçok göçmen kenti ve sınırı terk ediyor.

FAKIRLIK İÇİNDE YAŞIYORLAR

Kentte pak su kaynağına ve afiyet hizmetine erişimi olmayan birçok göçmen, ahşaptan ve plastiklerden yaptıkları düzensiz sığınaklarda yaşıyor. Az Daha ülkelerindeki koşullardan bile kötü durumda olan Venezuelalı göçmenler ülkelerine geri dönmeye başladı.Venezuelalı göçmenler ülkelerine geri dönüyor

Silahlı soygun ardından linç edilerek öldürülen Venezuelalı genç ile birlikte kentte gerginliğin gitgide artarak arttığı aktarıldı. Epeyce olumsuz şartlarda yaşam mücadelesi veren Venezüellalı göçmenlerin yaşanan linç olayı sonrası hayatlarından endişe ederek Brezilya’yı terk etmeye başladığı belirtildi.

Venezuelalı göçmenler ülkelerine geri dönüyor

DÖNÜŞ İÇİN OTOBÜS SEFERLERİ DÜZENLENİYOR

Kenti terk ederek hudut bölgesine içten ilerleyen göçmenlerin geri dönüşü için Venezüella kadar Brezilya sınırına otobüs seferleri düzenlendiği açıklandı.