Vasıta Sahipleri Uyarı! EDS’den Ilk Cezalar Yazılmaya Başlandı

Vasıta Sahipleri Uyarı! EDS'den Ilk Cezalar Yazılmaya Başlandı
Vasıta Sahipleri Uyarı! EDS'den Ilk Cezalar Yazılmaya Başlandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de her geçen gün daha da gelişen trafiğe belirtilmiş araç sayısı ve aralıksız artan şehirler, İçişleri Bakanlığı’nın teftiş anlamında teknolojiyi daha sık ve etkin kullanmasını da beraberinde getirdi. Son dönemlerde helikopter ve drone kullanılan denetim görüntülerini yeni dönemde EDS üzerinden yapılan denetlemeler izledi.

AYNI GÖRÜNTÜYLE BIRDENBIRE FAZLA CEZA İŞLEMİ UYGULANABİLİYOR

Yeni Şafak’ta bulunan habere kadar, İstanbul’da seri bir şekilde başlatılan ve kısa zamanda fazla sayıda canice işlemi uygulayan sistem 455 kamerayla izleniyor. Bu kameraların kimisi kırmızı ışıkları, kimisi güvenlik şeridini, kimisi tramvay yolunu denetlerken, bazı kameralar da yolundaki görüntüleri merkeze aktarıyor. Kural ihlali yapan sürücüler bu kameralar tarafından ön cepheden görüntüleniyor. Bu görüntüye tarafından benzer anda sürücüye hız ihlali, güvenlik kemeri ve cep telefonuyla konuşma gibi ayrı ihlallerden canice kesilebiliyor. Eğer sürücü ayrıca emniyet kemerini takmamış ayrıca de bu esnada cep telefonuyla konuşmuşsa, tek bir kare ile her iki konuda da suç oluşturan kesiliyor.

E-DEVLET’TEN YOKLAMA EDİLEBİLİYOR

Uygulamanın hayata geçmesinin peşinde kısa sürede binlerce şoför bambaşka trafik cezalarıyla yüz yüze kaldı. Cezaların büyük çoğunluğunun güvenlik kemeri takılmaması sebebiyle olduğu öğrenilirken, ikinci sırada direksiyon başında cep telefonu ile konuşmanın geldiği kaydedildi. Sürücüler kendilerine sürpriz olan bu cezaları e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.