Van’da 80 kaçak göçmeni eve kilitleyip kaçtılar

Van'da 80 kaçak göçmeni eve kilitleyip kaçtılar
Van'da 80 kaçak göçmeni eve kilitleyip kaçtılar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralarında bayan ve çocukların da bulunduğu 80 yabancı uyruklu firari göçmen İstanbul yerine Erciş ilçesinde metruk bir binaya aç susuz hapsedildiler. Tekevler Mahallesinde metruk bir eve gece bırakılan göçmenlerine üzerlerine ise kapıyı kilitlediler. Mahalle sakinleri metruk evden ses gelmesi üstüne gittiklerinde ise gözlerine inanamadılar.

MAHALLE SAKİNLERİ YARDIM ETTİ

Gece saatlerinde guruplar halinde getirildiklerini belirten kaçak göçmenlere, mahalle sakinleri evlerinden getirdikleri ekmek ve su ile ihtiyaçlarını karşıladılar. Bayan, çocuk ve bebeklerin de aralarında olduğu 80 kaçak göçmen daha sonra durum yerine gelen polisler göre araçlara bindirilerek Erciş İlçe Güvenlik Müdürlüğüne götürüldüler.

İSTANBUL VAADİYLE KANDIRILDILAR

Afganistan, Pakistan, Türkmenistan ve Bangladeş uyruklu oldukları saptama edilen kaçak göçmenler İstanbul ’a götürülme karşı insan tacirlerine birey başı bin Amerikan Doları verdiklerinin iddia ettiler. İnsan tacirlerinin yakalanması için Erciş İlçe Eminiyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatılırken, firari göçmenlerin ise sağlık durumu kontrollerinin arkasında, sınır dışı edilmek üzere Van Emniyet Müdürlüğü ’ne teslim edileceği kaydedildi.