Van’a yapılan mini golf sahası eylülde hizmete girecek

Van'a yapılan mini golf sahası eylülde hizmete girecek
Van'a yapılan mini golf sahası eylülde hizmete girecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da doğal yapısı dolayısıyla rafting tutkunlarının tercih ettiği Çatak ilçesinde belediye golf sporu için de proje hazırladı.

Bölgenin zorlu coğrafyasına karşın daha alçak ve üst inşa hizmetlerinin yanı sıra hayata geçirdiği sosyal projelerle de ilçe halkına en iyi hizmeti sunmaya çalışan belediye, devletin kaynaklarını insan odaklı çalışmalar için kullanarak halkın yaşam standardını yükseltmeyi hedefliyor.

İçişleri Bakanlığınca Çatak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hacı Asım Akgül, 2015’te ilçeye kaymakam olarak atandığını bu nedenle ilçenin sorunlarına etken biri olarak belediyedeki görevine başladığını söyledi.

Hazırlanan projelerle Çatak’ın bir alımlılık merkezi haline geleceğini anlatan Akgül, ilçenin bundan böyle terörle anılmasını istemediklerini ifade etti.

Van’a yapılan mini golf sahası eylülde hizmete girecek

EYLÜL AYINDA HİZMETE AÇILACAK

Yaz dönemini mükemmel geçirerek çoğu projeyi halkın hizmetine sunduklarını vurgulayan Akgül, şöyle konuştu:

“Bu golf olayı Van’da ilk defa Çatak’ta yapılacak. Ufak bir golf sahası oluşturduk. Golf birazcık da varlıklı sporu olarak biliniyor. Herkesin oynadığı bir spor yok ülkemizde de azami Antalya’da doğal çim üzerinde oynanan bir spor. Biz de burada ufak bir golf sahası oluşturduk, inşallah eylül ayında hizmete açılacak.

“ÇATAK YAŞANABİLİR BİR İLÇE HALİNE GELDİ”

Göreve geldiğimde halk müziği terörden muzdaripti fakat bundan böyle Çatak yaşanabilir bir ilçe haline geldi. Bu proje hayata geçtiğinde Çataklılar bundan böyle kendi ilçelerini öteki ilçelerle yarıştırır ve onlardan daha iyi ilçe olduğunu anlatacak, yaşadığı ilçeyle övünebilecek ülkü geldi.”

Çatak’ta gençlere spor imkanı oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Akgül, “Çatak Belediyespor’u kurduk ve burada sporcular yetiştireceğiz. Gelecekte belkide milli sporcular ilçemizden çıkmış olacak. Bizim görevimiz altyapıyı meydana getirmek bundan sonrası Çataklılara kaldı. İnşallah onlar da iyi değerlendirirse hoş yerlere gelirler.” diye konuştu.

“TERÖRLE ANILMAK İSTEMİYORUZ”

Çatak’ın çehresini başkalaşmak için çoğu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Akgül, golf meraklıları için de çalışma yürüttüklerini kaydetti.

İlçede jandarmanın eğitim amaçlı kullandığı 28 dönümlük alanın belediyeye tahsisinin yapıldığını gösteren Akgül, şunları ifade etti:

“Söz konusu alanda birçok projeyi gerçekleştirme imkanı buluyoruz. Çatak’ın artık terörle anılmasını istemiyoruz, terörle anılan bir ilçenin artık farklılıklarıyla anılmasını istedik ve golf sporu için proje yaptık.

“TERÖR ÜLKEMİZDE ETKİSİNİ YİTİRMEYE BAŞLADI”

Rafting, Türkiye’de Çatak’ın bilinirliğini artırdı lakin golf sporuyla bunu biraz daha artıracağız. Biz bu tarz faaliyetlerle anılmak istiyoruz, terörle anılmak istemiyoruz. Çatak’ın güzellikleriyle hatırlanmasını istiyoruz.

Terör ülkemizde etkisini yitirmeye başladı inşallah en kısa sürede ayrıntılarıyla biter. Burada vatandaşın desteği manâlı emniyet güçlerimiz hepsi fedâkarca görevlerini yapıyorlar lakin bunun tamamen sonlanması vatandaşın desteğiyle olacak.”