Usame Bin Ladin’in annesi The Guardian’a konuştu

Usame Bin Ladin'in annesi The Guardian'a konuştu
Usame Bin Ladin'in annesi The Guardian'a konuştu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz Guardian gazetesine görüşme veren Ghanem, oğlu Bin Ladin ’den uzakta bir yaşam sürdüğü için hayatının oldukça şiddet geçtiğini söylerken, “Oğlumun beyni 20 ’li yaşlarda tanıştığı kişiler tarafından yıkandı” dedi.

Usame Bin Ladin'in annesi The Guardian'a konuştu

“EYLEMLERİNDEN UTANÇ DUYUYORUZ”

Ahmed, ABD’yi vuran 11 Eylül saldırılarının haberleri gelir gelmez arkasından Usame’nin olduğunu ailenin anladığını, en büyüğünden en küçüğüne tüm kardeşlerinin Usame’nin eylemlerinden utanç duyduğunu ve bunun korkunç sonuçlarıyla karşılaşacaklarını bildiklerini anlattı.

Saldırıların ardındaki Ladin ailesinin tüm üyelerinin Suudi Arabistan’a çağrıldığını, yetkililer göre sorgulandığını, devlete ait gözetim altına alındığını, bir süre seyahat ve ülkeden çıkış yasağına maruz kaldığını belirtti.

KARAKTERİ ÜNİVERSİTEDE DEĞİŞTİ

Suudi Arabistan ’ın en etkin aileleri aralarında yer alan Bin Ladin ailesinin Cidde ’deki evinde kalan Ghanem, oğlunun üniversiteye gitmeden önce epeyce farklı bir karaktere sahip, çekingen birisi olduğunu söyledi.

Ghanem, oğlunun bir gün dünyanın en çok aranan teröristi konumuna geleceğinin geçmiş günlerde aklından bile geçmediğini belirtti.

En büyük oğlunun üniversitede arı gibi çalışan bir öğrenciyken beynini yıkayan ve yaşam biçiminin değişmesine yol açan kişilerle tanıştığını söyleyen anne, ”Bir tarikat gibiydiler. Onların güttükleri dava için paraları vardı. Usame’ye her zaman onlardan uzakta durmasını söyledim, o da bana ne işler karıştırdığını hiç itiraf etmedi, çünkü beni fazla severdi.” dedi.

“AŞIRI ENDIŞE YAŞADIK”

Ghanem, oğlunun terör eylemleri gerçekleştirdiğini öğrenmesinin gerisinde yaşadığı duygulara dair, “Fazla üzüntü yaşadık. Bunların hiçbirinin meydana gelmesini istemezdim” dedi.