Ünlü Ayakkabı Markası Hotiç, Konkordato Ilan Etti

Ünlü Ayakkabı Markası Hotiç, Konkordato Ilan Etti
Ünlü Ayakkabı Markası Hotiç, Konkordato Ilan Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü pabuç firması Hotiç, konkordato duyuru etti. Hotiç CEO’su Alihan Hotiç’in yaptığı açıklamada mahkemenin dün şirket için tedbir kararı aldığı ifade edildi. Açıklamada şirketin son dönemde piyasadaki hareketlerden dolayı nakit sıkışıklığı çektiği açıklama edildi.

ŞİRKETTEN YAPILAN AÇIKLAMA

İşte o açıklama:

“Millet Oyunun Dikkatine;

HOTİÇ Ayakkabı Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, 1938 yılından bugüne, Türkiye genelinde 150 satmak noktası, 900’e yakın çalışanımız ile 1,5 milyonu aşkın müşterimize hizmet vermekteyiz.

80 takvim köklü geçmişimizde bambaşka hayat tarzlarına yerinde, eşsiz tasarım, toplam kalite ve marka kimliğini öne çıkaran sektöründe lider kundura ve aksesuar markasıyız. Tasarım ve üretiminin tamamı Türkiye’de yapılan, imal teknolojisini, el işçiliğinin kalitesiyle birleştiren moda markası HOTİÇ olarak 2015 yılında Türkiye’den meydana çıkan ilk global Türk kundura markası olma hedefi ile ihracat yoluna çıktık. Bütün satın almamızı yurt içindeki tedarikçi partnerlerimizden yaparak, Türk kundura ve çanta üretiminin gücünü de arkamıza alarak fazla çabuk bir ivme yakaladık.

İki senede yedi katına çıkan ihracat rakamlarına ulaşmayı başardık. İsviçre’den Moğolistan’a değin geniş bir coğrafyaya yayılan markamız, şu başlıca dek kendi mağaza konseptimiz ile açılan bayiler aracılığı ile büyüdü. Oysa son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL’de yaşanan aşırı layık kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin fazla üstüne çıkarması sebebiyle şirketimiz, kısa vadeli ödemelerde bezginlik yaşamaya başlamıştır. Bu işlem, ticari faaliyetlerimizi de etkiler ülkü gelmiştir.”

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, parasal açıdan zor durumda olan bir kurumla yapılan iflas anlaşması anlamına gelmektedir. İflas eden şirketin üzerinde bulunan batık borçların temizlenmesi için gerçekleştirilen konkordato, çoğu yöntemle uygulanabilmektedir.