Üniversiteye Afiyet Kuluçka Merkezi

Üniversiteye Afiyet Kuluçka Merkezi
Üniversiteye Afiyet Kuluçka Merkezi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Üniversitesi Teknokenti içerisinde, Türk Rinoloji Derneği ve Türk Kulak-Burun-Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği ’nin ortaklığıyla Sıhhat Kuluçka Merkezi ’nin temeli atıldı.

Merkezde, 1000 metrekare kapalı alan üstünde anatomi laboratuvarı, plastinasyon laboratuvarı, uzaktan eğitim stüdyosu ve konferans salonları bulunacak.

“CERRAHİ ALANDA AVANTAJ SAĞLAYACAK”

Burada, birincil etapta baş ve boyun bölgesinde çalışan tüm uzmanlık alanlarında uygulamalı ve uzak eğitim verilmesi hedefleniyor. Projeyle ilgili konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Merkez tıp eğitimi içerisinde, bilhassa de cerrahi alanda avantaj sağlayacak. Merkez, cerrahi anatomi öğrenebilmek için anatomi malzemesinin soğuk zincirde uygun şartlarda laboratuvara nakledilmesi, süre kısıtlaması olmadan alıştırma yapılabilmesi, gerekli bütün cerrahi aletlerin ve teknik donanımın hazırlanmış bulundurulması açısından büyük öneme sahip.” dedi.

EĞİTİM MERKEZİ OLMA HEDEFİ

Kuluçka Merkezi Proje Yöneticisi Prof. Dr. Babür Ufak ise, “Ankara Üniversitesi Teknokent Sıhhat Kuluçka Merkezi bütün üniversiteler, eğitim hastaneleri ve farklı alanlara yönlendirilmiş sivil toplum örgütleri ve firmaların desteği ile kısa zamanda uluslararası eğitim ve öğretim merkezi haline gelecek” diye konuştu.