Üniversitelilerin yüzde 75’i e- tescil yaptırdı

Üniversitelilerin yüzde 75'i e- tescil yaptırdı
Üniversitelilerin yüzde 75'i e- tescil yaptırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 3-5 Eylül tarihlerinde gerçekleşen üniversitelere e-kayıt ’larla ilgili verileri paylaştı.

Buna tarafından, yükseköğretim kurumlarında herhangi bir programa yerleşme hakkı şampiyon öğrencilerin yüzde 75 ’i e-kayıt yoluyla işlemlerini tamamladı. E-kayıt yaptırma imkanı olan 586 bin 41 öğrenciden 439 bin 275 ’i e-kayıt yaptırdı. Böylece 250 milyon TL ’ye yakın tasarruf sağlandı.

100 ÖĞRENCİDEN 75’İ

Bu yıl elektronik tescil yapabilme imkânına sahip olan 586 bin 41 öğrenciden 439 bin 275 ’ı üniversite kaydını e-tescil üzerinden gerçekleştirdi. E-tescil yapma imkânına sahip olan her yüz öğrenciden 75 ’i üniversite kaydını e-tescil üzerinden yaptı.

ELEKTRONİK KAYIT

Bu yıl bütün devlet yükseköğretim kurumları ile birlikte elektronik kayda dâhil olan 20 vakıf yükseköğretim kurumu öğrencileri için de e-devlet kapısından elektronik tescil olma imkânı sunuldu.

Devlet üniversitelerini kazanan öğrencilerin yüzde 79 ’u, vakıf üniversitelerini kazanıp e-tescil yapma imkânına sahip olan öğrencilerden yüzde 58 ’i elektronik kaydı seçim etti.

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kayda uygun görülmeyen programlar dâhil edilmedi. Elektronik tescil birincil yerleştirmeler için gerçekleştirildi. Ek ve milli sporcu yerleştirmelerinde yerleşen öğrencilerin yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekiyor.

Üniversitelilerin yüzde 75'i e- kayıt yaptırdı