Üniversiteli adaylarına tercih uyarısı

Üniversiteli adaylarına tercih uyarısı
Üniversiteli adaylarına tercih uyarısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite tercihleri devam ederken, adayları da tercih telaşı sardı. Eğitim Uzmanı Elçin Tün, üniversite tercihi yapmaya hazırlanan öğrencilere dürüst seçim yapmaları konusunda önerilerde bulundu.

SAYGIN IŞ VURGUSU

Velilere de çağrı yapan Elçin Tün, “Veliler saygıdeğer iş kavramını oluşturmuşlar; lakin pek bir kavram yok. Bu sebeple de hukuk ve tıp bölümlerini revaçta görüyorlar. Meslekleri çocuklara denetmemiz sebebiyle çocuklar seçim yaparken hangisinde başarılı olacaklarını anlayamıyorlar. Çocuklarımıza meslekleri tanımaları için yöntemler buluyoruz, meslekleri tanımaları için yardım ediyoruz veya o mesleklerdeki insanlarla görüştürüyoruz.” dedi.

IŞ SEÇİMİ NASIL OLMALI

Elçin Tün, “Lakin çocuk meslek seçerken ilk olarak puanı, sıralamayı bir kenara koyup hayatta ne yerine getirmek istediğini öğrenmemiz gerekiyor. Örneğin fazla duygusal ve duygularını yoklama edemeyen bir kişi doktorluk yapamaz çünkü her ölümden daha sonra ağlar. Bu da bütün hayatının depresyonla geçmesi demektir” diye konuştu.

Üniversiteli adaylarına tercih uyarısı

HOCA VE ÖĞRENCİ BÜTÜNLÜĞÜ

Öğrenciyi en iyi tanıyan kişinin hoca olduğunu ifade eden Elçin Tün, Öğretmenlik stand up ’tır. Cem Yılmaz çıkar konuşur, karşısındaki herkes güler. Kimse not almaz ama cümbür cemaat öğreniyor. Eğlenceli anlatıyor çünkü sahnede. Bu müşteri öğrencilere de hoca olsun diyoruz. Yönetici olmanın esası en çok bağıran olmaktır. Öğretmenler olarak biz öğrencilerimizin 12 takvim eğitim hayatlarında meslek tanıtımlarına ağırlık vermeliyiz. Avrupa ’da böyle. Öğrenciler hakkında eğitim hayatının her döneminde dosyalar hazırlıyoruz ve çocukların özel yeteneklerine ağırlık veriyoruz çünkü biz ortalama 8 saatimizi çocuklarla geçiriyoruz. Kimse öğrencileri bir öğretmenden iyi tanıyamaz.” ifadelerini kullandı.

Üniversiteli adaylarına tercih uyarısı