Ulusal Tekvandoculardan 4 Altın Madalya!

Ulusal Tekvandoculardan 4 Altın Madalya!
Ulusal Tekvandoculardan 4 Altın Madalya!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Tekvando Federasyonu kadar yapılan açıklamada, Ramallah şehrinde gerçekleşen turnuvada büyükler kategorisinde 9 ülkeden 104 sporcunun yer aldığı belirtildi. Ülkemizin 4 sporcu ile temsilcilik edildiği turnuvada sporcular, 4 defa kürsünün en üstteki basamağında yer aldı.

Erkekler 58 kiloda Deniz Dağdelen, 68 kiloda Ferhat Can Kavurat ve 80 kiloda Yunus Sarı ile kadınlar 62 kiloda İkra Kayır, finalde aleyhinde karşıya geldikleri rakiplerini mağlup ederek altın madalya kazandı ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda kayda değer puanlar elde etti.

öte taraftan, milli takım dışarıda kulüpleriyle turnuvada yer alan Türk sporculardan erkekler 74 kiloda Hüseyin Kartal altın, 54 kiloda Mehmet Oral ve kadınlar 49 kiloda Rahime Eymen Bakır bronz madalya kazanmayı başardı.

Turnuva boyunca ulusal takım kafilesiyle yakından ilgilenen Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu Geçici Maslahatgüzarı Erman Topçu ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz milli tekvandoculara madalyalarını da ibraz etti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıda kaydırın.