Ulusal Eğitim Bakanı Selçuk, E-mektep Yazılım Sisteminin Dünyaya Satılması İçin Girişimde Bulunacaklarını Açıkladı

Ulusal Eğitim Bakanı Selçuk, E-mektep Yazılım Sisteminin Dünyaya Satılması İçin Girişimde Bulunacaklarını Açıkladı
Ulusal Eğitim Bakanı Selçuk, E-mektep Yazılım Sisteminin Dünyaya Satılması İçin Girişimde Bulunacaklarını Açıkladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyoğlu Sohbetleri’ne davetli olan Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim sistemine karşın yaptığı açıklamada, “E-mektep diye bir yazılım mesela birkaç ay sonradan ben onu dünyaya satış istiyorum. Hoca arkadaşlarımız siz varsanız biz varız diyoruz. Yahut Ankara’dan talimatla yürüyecek meslek değil, devlete ait yazı yazarak bu iş olmaz” dedi.

BAKAN SELÇUK, BEYOĞLU SOHBETLERİNE DAVETLI OLDU

Beyoğlu Belediyesi’nin geleneksel ışık halkası getirdiği Beyoğlu Sohbetleri’nin konuğu Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu. Beyoğlu’nda bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Selçuk’un yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Sanatçı Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre, Gazeteci Nagehan Alçı ile dini temsilciler, sanat, siyaset ve spor dünyasından birçok isim katıldı. Sohbette konuşan Bakan Selçuk, eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“E-OKUL’U DÜNYAYA SATMAK İSTİYORUM”

Eğitim sistemine yönelik değerlendirmelerde yer alan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitim milli olmaz dedim fazla tepki aldım bu konuda yine alacağımı biliyorum fakat bunu söylemeyi çok seviyorum. Eğitim başta evrensel olur, çünkü eğitimin mesajı insanadır. Biz müfredatı değiştirdiğimizde reform yaptık demeyiz. Gerçekte reform kelimesinin kendisi çok dinç bir sözcük değil. E-okul diye bir yazılım mesela birkaç ay sonradan ben onu dünyaya satmak istiyorum. Bu kadar güzel ve detaylı bir çalışma üretilmiş yıllar içerisinde” ifadelerini kullandı.

“ANKARA’DAN TALİMATLA YÜRÜYECEK MESLEK YOK”

Eğitim Fakülteleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, “Bu fazla uzun yıllardır böyle asla el değmemiş ve değiştirilmemiş biz birincil kez hoca yetiştirmenin kaynağına da dokunmuş olacağız. ilk kez şunu yapmaya çalışıyoruz hiçbir ülkenin eğitim kalitesi o ülkenin öğretmeninin niteliğini aşamaz. Biz öğretmene katkı maddesi sağlamazsak, yetiştirmezsek inanın bu işin bir çözümü yok. Benim söylediğim bir şey vardır eğitim ihraç edilebilir lakin ithal edilemez bir kurumdur. Hoca arkadaşlarımız siz varsanız biz varız diyoruz. Yahut Ankara’dan talimatla yürüyecek meslek değil. Resmi yazı yazarak bu iş olmaz” dedi.