Ülkeler yemeğe günde kaç saat harcıyor

Ülkeler yemeğe günde kaç saat harcıyor
Ülkeler yemeğe günde kaç saat harcıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa ülkelerinde günlük yemek için ortalama ne değin vakit harcandığına dair yapılan incelemeler yapıldı. Ajans Press’in Avrupa Istatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin günlük yemek yemek için ayırdığı sürenin ortalama 1 saat 58 dakika olduğu anlaşıldı. İstatistikler, Türkiye’nin yemek yemek için ayırdığı sürenin öteki ülkelere kıyasla ortalama bir değerde olduğunun göstergesi sayıldı.

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konuyla ilgili yazılmış basına yansıyan haber adetleri de muhakkak oldu. Gerçekleştirilen medya araştırmasında, yeme içme başlığı altında yazılı basında 115 bin 616 haber çıkışı tespit edildi.

Ülkelerin yemeğe ayırdığı vakit

Avrupa ülkelerinin yer aldığı listenin başına Yunanistan yerleşirken, bir günde yemeğe sıradan 2 saat 13 dakika ayırdıkları anlaşıldı.

– Yunanistan’ı yakından peşine düşüp takip eden ülke Fransa olurken günlük yemek için ortalama 2 saat 12 dakika harcadıkları saptandı.

– İspanya’nın yemek için ayırdığı zaman ise 1 saat 59 dakika olurken, 1 dakika ile Türkiye’nin önünde yer aldığı görüldü.

– İtalya ve Hollanda ise 1 saat 57 dakika vakit harcayarak Türkiye’nin bir basamak arkasında yer aldı.

– Buna karşın listenin son sırasında bulunan Avrupa ülkesi 1 saat 21 dakika ile Estonya oldu.

norveç

– Estonya’yı da 1 saat 23 dakika ile Finlandiya takip ederken, 1 saat 24 dakika ile de Avusturya ve Norveç izledi.