Ülkeler Arası Ateşkesin Ilk Büyükelçisi Şaban Dişli Kimdir?

Ülkeler Arası Ateşkesin Ilk Büyükelçisi Şaban Dişli Kimdir?
Ülkeler Arası Ateşkesin Ilk Büyükelçisi Şaban Dişli Kimdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda ile Türkiye arasındaki gerilim, iki ülkenin de ilişkileri normalleştirme konusunda mutabık olmalarıyla son buldu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilişkilerin baştan eski haline getirilmesine yönelik müşterek büyükelçi atamaları yapıldığı belirtildi. Türkiye’nin yeni Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli seçildi.

EĞİTİMİNİ HARVARD’DA TAMAMLADI

Şaban Dişli, 22 Şubat 1958’de Sakarya Geyve’de dünyaya geldi. Dişli’nin babası Aslan, annesi ise Saniye Dişli’dir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Istatistik Bölümü’nü tüketen Dişli, yüksek lisansını New York Eyalet Üniversitesinde Matematiksel Ekonomi alanında tamamladı. Ardındaki Harvard Üniversitesi Üst Düzey Yöneticilik Programına katıldı.

AK PARTİ KURUCULARI ARASINDA

Lahey’in yeni Büyükelçisi Şaban Dişli, Hollanda’da banka genel müdürlüğü yaptı. Yurt Dışı Bankalar Birliği Kuruculuğu ve Idare Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu. AK PARTİ Kurucu Üyeleri arasında bulunan Dişli, 22, 23 ve 24. Dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği, 23. Dönemde AK PARTİ Hesaplı İşlerden Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcılığı, Dışişleri Komisyonu Üyeliği, Başbakan Dış Hesaplı İlişkiler Danışmanlığı, 24. Dönemde Başbakan Hesaplı İlişkiler Danışmanlığı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği, Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı.

KARDEŞİ DARBE GİRİŞİMİNDEN TUTSAK

Avrupa Birliği Düzen Komisyonu Başkanvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi de olan Şaban Dişli, çok iyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Hollandaca biliyor. Keza, Şaban Dişli’nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle tutuklandı.