UEFA Uluslar Ligi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

UEFA Uluslar Ligi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
UEFA Uluslar Ligi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA’nın ulusal takım bazındaki yeni organizasyonu UEFA Uluslar Ligi başlangıç alıyor…

UEFA kadar belirlenen ve öncelikle hayata geçecek Uluslar Ligi ’nde 55 ülke ilk kez dört küme oluşturacak. Bu turnuva, özel maçların yerine geçecek ve 2020 Avrupa Şampiyonası ’na (EURO 2020) play-off hakkı da sağlayacak.

UEFA ULUSLAR LİGİ ’NDE STATÜ

A ve B Liglerinde bulunan 12’şer ülke, 3 ’erli 4 grupta çaba edecek. C Ligi’nde ise bir grupta 3, öteki 3 grupta 4 ’er ülke milli takımı doruk gösterecek. D Ligi’nde ise 4 grupta 4 ’er ülke uğraş edecek. Liglerinde aynı grupta bulunan ekipler, birbirleriyle deplasmanda ve sahasında olmak üzere karşılaşmaya çıkacak.

B, C ve D Liglerinde gruplarını birincil sırada bitiren takımlar, sonraki organizasyonda bir üstteki lige yükselecek. A, B ve C Liglerinde gruplarını son basamakta tamamlayan takımlar ise bir daha alçak lige düşecek.

A Ligi’ndeki 12 ekip arasında gruplarında birincil sırayı elde edenler, UEFA Uluslar Ligi’nin şampiyonunu vermek namına 5-9 Haziran 2019’daki dörtlü finalde kozlarını paylaşacak.

UEFA Uluslar Ligi’ndeki A, B, C ve D Liglerinde gruplarında lider olan ekipler, kendi aralarında dörtlü finalde (güya final, üçüncülük ve final) karşılaşacak. Liderler, EURO 2020’ye elemeler sonucunda katılım hakkı elde etmişse, söz konusu ligdeki gruplarda o takımların ardından en yüksek puana sahip ekipler, dörtlü finalde çaba edecek. 2020 yılının mart ayında düzenlenecek dörtlü finalleri şampiyon 4 takım, EURO 2020’de çaba etme hakkı kazanacak.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıda kaydırın.