Ucuz Ekmek Sattığı İçin Dava Açılan Fırıncı: Araştırmacı Fırına Gelmeden Rapor Tuttu

Ucuz Ekmek Sattığı İçin Dava Açılan Fırıncı: Araştırmacı Fırına Gelmeden Rapor Tuttu
Ucuz Ekmek Sattığı İçin Dava Açılan Fırıncı: Araştırmacı Fırına Gelmeden Rapor Tuttu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir takım fırıncılar, 450 gram ekmeği 1 liraya satarak hileli rekabete niçin olduğunu bahis ettikleri fırıncı Kazım Balaban ile mahkemelik oldu.

“BILIRKIŞI BURAYA GELMEDEN RAPOR TUTTU”

Balaban, bu durumu mazeret gösterip fırıncıların kendisini dava ettiğini öne sürerek, duruşma sürecinin başladığını bildirdi. Bilirkişinin de bu konuyla ilgili bir rapor hazırlayıp mahkemeye sunduğunu gösteren Balaban, “Bilirkişi raporunda 1 liraya satılan ekmeğin 1 lira 60 kuruşa satılması gerektiği yer alıyor. Onun hesabına göre biz hasar ediyoruz. Günde bin 500 ekmek sattığımızı hesap edersek, rapora kadar biz yılda 360 bin lira zarar ediyoruz. Iş yerim kira değil kendimin. Buraya her gün kira bedeli yazmış. Bu rapora biz itiraz ettik. öte yandan bilirkişi buraya hiç gelmedi. Kendine kadar hesap yapmış. Biz ucuz ekmek satıp vatandaş duası kazanıyoruz” dedi.

YILLARDIR EKMEĞİ 1 LİRAYA SATIYOR

İlçede 40 yıldır fırıncılık yapan Balaban (58) hakkında 450 gram ekmeği 1 liraya satarak ‘haksız rekabet’e niçin olduğu gerekçesiyle Mustafakemalpaşa Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldı. Balaban, davayı iş yerine gelen ihtarname ile öğrendi. Kazım Balaban yaptığı açıklamada, uzun süredir 450 gram ekmeği 1 liraya sattığını belirtti.

“BİZ YURTTAŞ OLARAK DESTEKLİYORUZ”

Fırının müşterilerinden Veliye Yeşiluzgur (59), takriben 30 senedir bu fırından ekmek aldığını belirtti. Kendisinin de bir fırıncı kızı olduğunu ifade eden Yeşiluzgur, “Burada hileli rekabetle satmak yapıldığına katılmıyorum. Bu firma sahibinin diğer market ve bakkal tarzı meslek yerlerine satışı değil. Ekstra masrafları da olmadığı için ucuza satıyor. İlçe ve günümüz şartlarına baktığımızda da bu fiyat gayet yerinde. Biz yurttaş olarak destekliyoruz.” ifadesini kullandı.

“BU ŞART KESINLIKLE REKABETİ BOZAN BİR DURUM DEĞIL”

Tüketici Kullanım Merkezi Onursal Başkanı Kültürlü Ağaoğlu da ekmekte fiyat değişimlerinin sorumlusunun tüketici veya fırıncılar olmadığını dile getirdi. Fiyattaki dalgalanmaların esas sorumlusunun aracılar olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Biz ucuz ekmek satışını destekliyoruz. Bu koşul muhakkak rekabeti bozan bir koşul yok. Tam aksine rekabetin dengelenmesi için bu cins adımlar atılırsa tüketici 1 liraya kesintisiz ekmek yiyebilir” ifadesini kullandı.