Üçüncü Havalimanı’na ulaşım ihalesi yarın gerçekleşecek

Üçüncü Havalimanı'na ulaşım ihalesi yarın gerçekleşecek
Üçüncü Havalimanı'na ulaşım ihalesi yarın gerçekleşecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki fazın da tamamlanmasıyla dünyanın en büyüğü olacak Üçüncü Havaalanı’nda çalışmalar kesintisiz sürüyor.

İHALE YARIN

Havalimanı açılışını 29 Ekim’e yetiştirmeye çalışan ekipler son hızlı olma çalışmalarına devam ediyor. Ekipler bu defa de havalimanına ulaşım için bir ihale düzenliyor. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğünün yarın yapacağı ihaleyi kazanacak işyeri, 10 sene süreyle İstanbul ’da oluşturulacak 18 hat üzerinde, 150 otobüsle taşımacılık gerçekleştirecek.

Üçüncü Havalimanı'na ulaşım ihalesi yarın gerçekleşecek

GÜNDE 75 BİN YOLCU TAŞINACAK

Günde 75 bin gezgin taşıması beklenen otobüs hatlarından, uzaklığına kadar 12 ile 30 TL aralarında ödenti alınacak. İşletmeci, 6 yaşına kadar olan çocuklardan ücret alamayacak. En fiyatı yüksek ve en uzakta hat 30 TL ile Pendik, en fazla aracın sefer oluşturacağı hat, 18 TL ücretin alınacağı Yenikapı-Sirkeci hattı olacak.

Öteki güzergâhlar ise Beylikdüzü Tüyap, Otogar, Bakırköy, Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy hatları olacak.

Üçüncü Havalimanı'na ulaşım ihalesi yarın gerçekleşecek

GAYRETTEPE- YENİ HAVALİMANI METROSU 2019 YILI SONUNDA AÇILACAK

İhaleyi şampiyon firmalar, ulaşım araçlarını 25 Ekim’e değin hazırlayacak. 5 yaşından büyük araçlarla çalışılmayacak.

Üçüncü Havaalanı’nda ilk etapta 660 ticari taksi ve 38 İETT otobüsü hizmet verecek. Gayrettepe- Yeni havalimanı metrosunun 2019 yılı sonu, Halkalı-Yeni havalimanı arasındaki metronun ise 2020 sonunda açılacağı belirtildi.