Üçüncü Havaalanı ulaşım ihalesinin sonucu emin oldu

Üçüncü Havaalanı ulaşım ihalesinin sonucu emin oldu
Üçüncü Havaalanı ulaşım ihalesinin sonucu emin oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birincil etabı 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na 150 otobüsle 18 hat üzerinden yapılacak seferleri hangi işletmenin alacağıyla ilgili bugün düzenlenen ihaleye Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ’ın da sahibi olduğu Altur Turizm de girdi. İhaleye, birisi üçlü konsorsiyum üç teklif verildi.

KAZANAN BELIRLENMIŞ OLDU

İhalenin kazananı Altur- Havaş- Free Turizm konsorsiyumu oldu.

TEKLIF VERDİLER

Altur Turizm, Havaş ve Free Turizm konsorsiyum olarak öneri verirken, Platform Turizm ve Sarılar Turizm de ayrı ayrı öneri verdiler. İhale Komisyonu Sarılar Turizm’in teklifini geçersiz saydı.

İhaleye eğlence edilen firmalardan Turex Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Celal Kalkan, maliyetleri fazla yüksek buldukları için öneri vermediklerini söyledi. İhaleye misafir katılan İstanbul Halk Ulaşım da öneri vermedi.

Üçüncü Havalimanı ulaşım ihalesinin sonucu belli oldu

BÖLGE IŞYERI 10 YIL BOYUNCA YAPACAK

Bagajlı Lüks Nakliyecilik hatlarının oluşturulması ve taşımacılığın uygun araçlarla karşılanması nedeniyle toplu nakliye yapmak üzere hat kiralama işini bölge işyeri 10 sene boyunca yapacak. Toplu nakliye gerçekleştirmek üzere hat kiralama işi ihalesinde varsayım edilen değerinde KDV dahil 468 milyon TL olurken ihaleyi alacak firmanın nasıl ödeme yapacağı da ortaya çıktı. Buna tarafından sözleşme bedelinin tam elektronik bilet karşılığının yüzde 20’lik kısmının parasal tutarı sözleşme imzalandığı tarihi peşine düşüp takip eden aydan açmak üzere 5 avuç içi eşit şekilde bölünerek ödenecek. Yüzde 80’lik bölümü de 120 avuç içi eşit şekilde bölünerek ödenecek.

EN PAHALI HAT PENDİK’TEN

Bagajlı lüks nakliyecilik yapacak olan günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından uzaklığına tarafından beyanname gereği 12 ile 30 TL aralarında aidat alınacak. İşletmeci 6 yaşına kadar olan çocuklardan ise ödenti alamayacak. En çok aracın konulacağı yer ise 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek. Bu hattın ücreti ise 18 TL olacak. En pahalı ve en uzak hat Pendik ilçesinden olacak. Bu hatta ise 5 araçla sefer düzenlenecek. 93 kilometrelik Pendik hattının ücreti ise 30 TL olacak.

Üçüncü Havalimanı ulaşım ihalesinin sonucu belli oldu

100 ADETİ EN DÜŞÜK 46 KOLTUKLU OLACAK

İhaleyi kazanacak olan işletme araçları 25 Ekim’de hazırlanmış ülkü getirecek ve havalimanının açılışının yapılacağı 29 Ekim’de hizmet vermeye başlayacak. Bagajlı lüks nakliyecilik yapacak olan otobüslerin 100 adeti solo herif ve en az 46 koltuklu, maksimum 50 adeti en az 35 koltuk kapasiteli olacak.

Araçlar İstanbul çalışma şartlarında hizmet verecek. Araçlar yeni üretilmiş ya da trafiğe çıkış tarihi 3 yılı geçmemiş Euro 6 egzoz emisyona sahip araçlar olacak. Anlaşma boyunca 5 yaşından büyük araçlarla çalışılmayacak.

Üçüncü Havalimanı ulaşım ihalesinin sonucu belli oldu