Tuzla Piyade Okulu ’na 3. dalga FETÖ operasyonu

Tuzla Piyade Okulu ’na 3. dalga FETÖ operasyonu
Tuzla Piyade Okulu ’na 3. dalga FETÖ operasyonu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması dahilinde, İstanbul Terörle Çaba Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Tuzla Piyade Okulu mahrem yapılanmasına ilişkin dün gece 3. dalga işlem gerçekleştirdi.

MAHREM YAPILANMAYA IŞLEM

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TSK içerisine sızmış ‘mahrem yapılanmasına ’ yönelik yürütülen soruşturmada, FETÖ itirafçısı T.D. ’nin verdiği ifadeler doğrultusunda harekete geçen terör polisi, dün gece FETÖ/PDY ’nin Tuzla Piyade Okulu ’ndaki güya mahrem hizmetler yapılanmasında yer alan askerlerden sorumluluk sahibi, ‘temsilci ’, ‘müdür ’, ‘müdür başyardımcısı ’, ‘müdür yardımcısı ’, ‘hoca ’ ve ‘öğrenci ’ şeklinde hiyerarşik sıraya göre hareket ettiği saptama edilen 10 karakter ‘mahrem imam ’ı yakaladı. Geçtiğimiz 22 Mart ve 15 Mayıs ’ta yapılan operasyonlar ışığında çarpıcı delillere ulaşan güvenlik güçleri, FETÖ itirafçısı T.D. ’nin gösterdiği isimlere yönelik olarak dün gece fazla sayıda adrese aynı zamanlı hakim düzenledi.

78 SUBAY DAHA SAPTANDI

Baskınlarda çok sayıda örgütsel dokümana el konulurken, yakalanan şahısların emrinde etkinlik belirten değişik rütbelerde faal görevli 78 subayın daha saptama edildiği öğrenildi.

Örgütün Tuzla Piyade Okulu yapılanmasına karşın Mart ve Mayıs aylarındaki operasyonlarda da çok sayıda güya ‘mahrem imam ’ ve bu gözenekli olan üyelerine yan hareket eden asker gözaltına alınmıştı.

FETÖ/PDY ’nin Tuzla Piyade Okulu mahrem asker yapılanmasına yönelik operasyonların devam ettiği, saptama edilen 78 subayın yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.