Turritopsis Dohrnii nedir

Turritopsis Dohrnii nedir
Turritopsis Dohrnii nedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir grup bilim adamı göre keşfedilen Turritopsis Dohrnii popüler kültürdeki ismi olan baki canlı olarak tanınıt. Bunun nedeni ise canlının ölüme yaklaşacağını hissettiğinde bütün hücre yapısını yenilemesi yani bir nevi yeniden doğmasıdır.

NASIL YAŞAR

Okyanusun güneş görmeyen ışıksız bölgelerinde yaşamış Turritopsis Dohrnii, biyolojik olarak kendini yenilemektedir. Polip evresinde bulunan deniz anası Medusa evresine geçerek burada yaşlılığını yaşar ve ölmesi gerekirken tekrardan genç olduğu Polip evresine geri döner. Bu şekilde her yaşlandığında kendisini yenileme fırsatı bulur. Bu bilim insanları göre da laboratuvar ortamında deneme edilerek ispatlanmış bir bulgudur.

Denizanası doğrusu öteki türleri ile benzer fiziki özellikler göstermektedir. Açık denizlerde ve okyanuslarda yaşayan jel kıvamındaki bu canlılar, maddi bir müdahale almadığı sürece biyoloji ile ilgili ve kimyasal olarak kendilerini devamlı yenilerler. Ama bu yenilemenin sınırı bağlı oysa bilinmemektedir. Her canlının öldüğü dünyamızda denizanasının da vücudunun yenilenmesinin bir sınırı olduğu biliniyor.