Türkiye’ye Karşın Bir Izolasyon Politikası Uygulanıyor’

Türkiye'ye Karşın Bir Izolasyon Politikası Uygulanıyor'
Türkiye'ye Karşın Bir Izolasyon Politikası Uygulanıyor'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ENES SANSAR – AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Türkiye’de dövizdeki hareketliliğin sadece ekonomik kaynaklı olmadığını belirterek, “Uluslararası alanda Türkiye’ye karşın bir yalıtım politikası olduğunu ve sonuçta hesaplı paritelerdeki oynaklıkların buradan kaynaklandığını şüphesiz biliyoruz.” dedi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Söz konusu durumla yalnızca Türkiye’nin karşısında karşıya olmadığını dile getiren Bostancı, Avrupa Birliği ülkelerinin, Rusya’nın, Çin’in, az kalsın bütün ülkelerin, Amerika’nın, özgür piyasa yaklaşımıyla anlaşılamayacak, korumacı lakin bunu yaparken son derece hoyrat politikalarıyla aleyhinde karşıya olduğunu anlattı.

Son dönemdeki gelişmelere bakıldığında Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’ye yönelik yardım açıklamalarının son derece önem taşıdığına sinyâl eden Bostancı, “Her ne kadar aradaki ilişkilere karşın kimi zaman iniş çıkışlar olsa da Türkiye’nin yönünün ve yaklaşımının medeni dünyanın, Avrupa’nın bir parçası olmak istikametindeki stratejisiyle, vizyonuyla da son derece uyumlu bir tabloyla aleyhinde karşıyayız. Almanya’nın, Fransa’nın, İtalya’nın, İngiltere’nin bu yöndeki yaklaşımları kuşkusuz kendi gerçekliklerinin de kendi politikalarının da bir parçası olan bir yaklaşım.” ifadesinde bulundu.

Ekonomik paritelerdeki oynaklığın çok uzun süreli olmayacağının altını çizen Bostancı, milletlerarası alanda emin bir stabilite sağlanınca aklın şampiyon gelip bu tür yöntemlerin işe yaramadığının görüleceğini vurguladı.

“Çoğalma devam edecek”

Meselenin Türkiye’nin içinde bir iktidar çatışması gibi değerlendirilmemesi gerektiğini, siyasal tahkimlerin içten olmadığını bildiren Bostancı, “Her kim, siyasal pozisyonu ne olursa olsun, Türkiye’nin güçlü olmasına karşın bir bahis sahibi olursa bugün Türkiye’nin yaşadığı güçlükleri yaşamak durumunda kalacaktır.” diye konuştu.

Naci Bostancı, Türkiye’nin büyümeye devam edeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bunun herkesi ilgilendiren ve müşterek milli politikayla aşılması gereken bir güçlük olduğunu bakmak gerekiyor. İçerideki politik tartışmalarla geçiştirilebilecek bir konu değildir. Türkiye’nin bu konuda da bu iki taraflı dayanışmayı destekleyen bir tavrı olduğunu görüyoruz. Insanlar katında özellikle bu böyle. Bunları çok kıymetli değerlendiriyoruz, kuşkusuz bunlar geçecektir. Türkiye’nin sağlam ekonomik temeli dünyayla bütünleşme yolundaki stratejilerine uzun soluklu bakarsanız bu iniş çıkışların ekonomide daimi etki bırakmayacağı bir çizgide Türkiye büyümesini devam ettirecektir.”