Türkiye’ye bilimsel yasaklama

Türkiye'ye bilimsel yasaklama
Türkiye'ye bilimsel yasaklama
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güdülenme kuramının yaratıcısı, kendilik psikolojisi alanının liderlerinden Prof. Dr. Joseph Lichtenberg ’in 21 22 23 Eylül tarihlerinde Kocaeli Bayramoğlu’nda Ruh Sağlığı Alanı Uzmanları ve öğrencileri için düzenlenecek olan 2. Milli Bütüncül Psikoterapi Kongresi ’ne hatip olarak katılması 2018 ’in birincil aylarında planlanmıştı.

ABD’NİN UYARILARI NEDENIYLE “KARARLILIK SAĞLANANA DEK” ASKIYA ALDI

Amerikan vatandaşı olan Prof. Dr. Joseph Lichtenberg güvenlik endişeleri nedeniyle ülkesinin yaptığı duyuruları dikkate alarak programa katılmayı iptal ettiğini, istikrar sağlanana kadar Türkiye ’de eğitim vermeyi askıya aldığını iletti.

Hem Psikoterapi Enstitüsü bünyesinde 2012 yılından beri eğitim ve süpervizyon veren Duygu Odaklı Terapi ’nin kurucusu psikoterapi alanında Dünya ’nın önde gelen isimlerinden olan Leslie Greenberg de siyasi çatışma sürecinde eğitim sürecine devam etmeme kararını Psikoterapi Enstitüsü ’ne iletmiştir.

ABD VATANDAŞI UZMANLAR TÜRKİYE’YE VARMAK İSTEMİYOR

Türkiye ’de eğitim vermesi planlanan birçok farklı Amerikan vatandaşı bilirkişi Türkiye ’nin ülkelerinde olumsuz şekilde yansıtılması ve bir savaş ortamı varmış gibi lanse edilmesi sebebiyle kongrelere, sempozyumlara ve eğitimlere katılmayı reddederek senelerdir sürekli ilişkileri bir anda askıya almaya başlamışlardır. Siyasetin en son etkilemesi gereken alan olan bilimsel bölge bile bu çatışmadan nasibini almış durumdadır.