Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki! sıralı talimat!

Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki! sıralı talimat!
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki! sıralı talimat!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılmış açıklamada, “Yunanistan Danıştayı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin faillerinden Süleyman Özkaynakçı’ya sığınma hakkı tanınmasına Yunanistan Hükümeti’nin itirazını reddederek skandal bir karara daha imza atmıştır.” ifadesine yer verildi. 

Yunanistan Danıştayının bu kararının Yunanistan’ın terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülüklerine tutarsız olduğu vurgulanan açıklamada, kararın keza 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Cenevre Sözleşmesi’nin de ihlali niteliğinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Yunanistan, darbeci hainlerin iadesini her zaman reddederek Türk milletinin vicdanını yaralayan bu nesil kararlara zemin hazırlamıştır. Yunan makamları, uluslararası yükümlülüklerini deha çiğneyecek değin hukuk anlayışından yoksun yargı mekanizmalarına sığınarak darbeciler için ülkelerinin güvenli liman olmasına daha fazla müsaade etmemelidir.” değerlendirmesinde bulunuldu.  

KALIN: BU KARARIN AB DAHİL BÜTÜN TARAFLARIN REDDETMESİ GEREKİR: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın darbeciler için  sığınılacak bir ülke olduğunu belirterek, ”Yunanistan Danıştayı, bir darbeciye iltica hakkı tanıyarak uluslararası anlaşmaları çiğnemiş ve Yunanistan ’ın darbeciler ve teröristler için tehlikesiz bir ülke olduğunu açıklama etmiştir. Bu skandal kararın AB dahil tüm taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerekir” dedi. 

ILK TEPKİ ÖMER ÇELİK’TEN GELDİ: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, skandal karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yunan yargısı skandal bir karara daha imza atmış oldu. Bu diğer amaçlarla hareket edildiğini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Yunanistan ’da yargı makamlarının darbecileri himaye eden kararlara imza atması, hukukun bir kenara bırakıldığını gösteriyor. Yunan yargısı Türkiye düşmanları ve darbecilerin yanında yer almıştır. Bu, teröre yardım vermekten daha ağır ve utanç verici bir tutumdur. Teröristlere silah vererek destek olanları ve darbecileri hak kararları ile himaye edenleri asla unutmayacağız.” dedi.