Türkiye’deki çoğalma İspanya turizmini baltaladı

Türkiye'deki çoğalma İspanya turizmini baltaladı
Türkiye'deki çoğalma İspanya turizmini baltaladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turizm açısından en kayda değer dönem olarak kabul edilen yılın 3. çeyreğinin verileri açıklandı. İspanyol Turizm Enstitüsü raporunda, ılımlı artma, hatta düşüş ya da durgunluk yaşandığı belirtildi.

2017’DE REKOR KIRDI 2018’DE BATTI

İspanya 2017 yılında, ülkeyi ziyaret eden 82 milyon kişiyle rekor turist sayısına ulaştı. Bunların takriben yarısını oluşturan 42 milyondan fazla turist Birleşmiş Krallık, Almanya ve Fransa’dan geldi.

Fakat İspanyol Turizm Enstitüsünün (Turespana) yeni raporuna göre, 2018’de yılın en manâlı dönemi kabul edilen üçüncü çeyrekte sadece ılımlı çoğalma, hatta düşüş veya durgunluk yaşandığı varsayım ediliyor.

Turespana, temmuz ayında İspanya’da 29,4 milyon gecelik konaklama olacağını tahmin ederken, bu sayı Ulusal Istatistik Enstitüsüne (INE) kadar, az daha bir milyon daha az yani 28,5 milyon seviyesinde gerçekleşti.

TÜRKİYE’DEN BAŞI DÖNEN PATLAMA

Yılın birincil çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine tarafından Alman turist sayısı yüzde 5,1 azalarak 5,1 milyona geriledi. İngiliz turist sayısı ise yüzde 2’lik düşüşle 8,4 milyona düştü. Ilk çeyrekte ülkeye gelen Fransız turist sayısı da bir önceki yılın benzer çeyreğine kadar yüzde 1,43 artışla takriben 4,8 milyona ulaştı.

El Pais gazetesine konuşan turizm firması Exceltur’un Başkan Yardımcısı Jose Luis Zoreda, bilhassa İngiliz ve Alman turist sayısındaki düşüşü, Türkiye’deki turizm sektörünün “şaşkin” şekilde toparlanmasına bağladı.

Zoreda, turist sayısındaki düşüş sebebiyle fiyatlarda indirime gitmemeleri yönünde uyardığı İspanya turizm sektör temsilcilerine tersine kaliteyi artırma tavsiyesinde bulundu.