Türkiye’de güzel şeyler oluyor

Türkiye'de güzel şeyler oluyor
Türkiye'de güzel şeyler oluyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

fa

Borsa İstanbul, 100% Yerli ve Milli Türk Firması Enqura Bilgi Teknoloji ’lerinin geliştirdiği, Blockchain alt yapısını elektronik tatbik sistemi’nde devreye aldı. Bu çözümle Borsa İstanbul, Takas İstanbul ve Merkezi Tescil İstanbul ’un tip data tabanında yer alan bilgiler ve dokümanlar senkron ışık halkası getirilirken, emniyet alt yapısı da Blockchain tabanlı oldu.

YURT DIŞI’NDAN DÖV PROGRAM İTHAL ETME DÖNEMİ ARTIK SONA ERİYOR

Türkiye ’de ilklere imza atan Enqura Veri Teknolojileri bir ar-ge ve inovasyon şirketi. Bankalar, halk ve genel sektörde inovatif projelere imza atıyorlar. Enqura ’nın, yakın zamandaki hedeflerden biri Blockchain tabanlı yeni bir vadeli ödeme sistemini yeni bir bankacılık ürünü olarak hayata devretmek. Bu konuda halk ve özel bankalarla çalışmalar devam ediyor. Bir diğeri ise tek ATM üzerinde çoğu bankanın hizmet vermesini sağlayarak ATM ’lerdeki dingin para israfının önüne geçmek.

TÜRKİYE’NİN ŞİRKETLERİ ARTIK ULUSAL YAZILIMLARI SEÇIM EDİYOR, TÜRKİYE’NİN DÖVİZİ TÜRKİYE’DE KALIYOR

Sahip oldukları yazılım teknolojileri ile ülkemiz için üretmek ve menfaat sağlamanın tek tutkuları olduğunu bildiren Enqura kurucu ortağı Metin Karabiber, Ülkemiz mühendislerine takviye ve güven ile birlikte yurt dışından ithal edilen yazılımların ikamelerinin de büyük oranda orta vadede tamamlanacağına inandığını belirtiyor.

Enqura ’dan Metin Karabiber, Emre Özer ve Mustafa El Aliwat ile En Son Haber teknoloji servisi olarak yaptığımız şaşılacak kadar güzel ve geleceğe ışık tutan özel söyleşinin detayları epeyce alımlı…

Türkiye'de güzel şeyler oluyor

DATA TABANINA BILGI GİRİŞİNDEKİ OLASI HATALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Borsa İstanbul ’daki Blockchain projesinden özetle bahseden takım, “Blockchain teknolojisi dahilinde dünyada birçok bambaşka akıcılık üzerinde çalışılırken, Türkiye’de finans kurumları arasındaki meslek akışlarında kullanılan birincil Blockchain projesini Borsa İstanbul ’da hayata geçirdik. Blockchain tabanlı çözümle Borsa İstanbul, Değiş Tokuş İstanbul ve Merkezi Tescil İstanbul ’un elektronik başvuruya ait müşteri veri tabanında bulunan bilgiler senkronize ışık halkası getirildi. Know Your Customer (KYC) konsepti ile hazırlanan projede, açıklanmış veri tabanına yeni müşteri bilgisi eklenmesi, mevcut bilgilerin değiştirilmesi ve doküman yönetimi Blockchain ağı üzerinden gerçekleştirilecek. Böylece data tabanına bilgi girişindeki muhtemel hataların önüne geçilerek süratli, güvenilir ve transparan bir platformun oluşması sağlandı. Emniyet altyapısı olarak Blockchain zinciri kullanılan uygulamanın teknik altyapısı, daha önce alışılmış Blockchain örneklerine tarafından çok yüksek sayıda işlem gerçekleştirebilmekte. Borsa İstanbul bu alt yapı üzerinden yeni projelerini hayata geçirebilecek. ” ifadelerini kullandı.

“O KADAR FAZLA İLKLERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Şirketin başka ilklere de imza attığını gösteren takım, “Enqura olarak ülkemizde öyle fazla ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ilk Önce mühendislerimizin ürettiği yazılımlarla şu başlıca değin öyle çok dışa bağımlı olduğumuz yazılımı ikame ettik. Bunlardan biri mobil emniyet çözümümüz. Millet ve özel sektörde pek çok mobil Uygulama hayata geçirdik ve bunlar üst düzey mobil emniyet daha alçak yapısına sahip. Hemen ise firmaların mevcut uygulamalarında yurt dışı firmalardan aldıkları mobil emniyet daha aşağı yapısını çözümümüzle değiştiriyoruz. Bir diğeri ATM ’lerde ansızın fazla bankanın görsel deneyimini sunabilen ve böylece bir ATM ’de fazla sayıda banka uygulamasını müşteriye sunan çok bankalı (multibank) ATM yazılımını geliştirdik. Yurt dışarıda kullanılan çözümü acilen ülkemizin köklü kurumları değerlendiriyor. Bilhassa ATM ’lerde uyuşuk olarak duran paranın ekonomiye kazandırılması namına manâlı bir proje olduğunu düşünüyoruz. Suni akıl alt yapımız dünyanın en büyük otomobil devinde hizmete sunulmak üzere. Yine ülkemizde bizi tercih eden müşterilerimizle çalışmalarımız sürüyor. Blockchain bazlı olarak ülkemizin vadeli ödeme sisteminin yapısal problemini çözebilecek bir projemiz var. derhal yazılımları büyük oranda bitti ve yeni ürün olarak müşteriye çıkmak isteyen bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sistem tamamen vadeli ticaretin ülkemizde tehlikesiz bir platforma taşınmasını sağlayacağız.” dedi.

Türkiye'de güzel şeyler oluyor

ŞİRKET YAZILIM İHRACI DA YAPIYOR

Şirket hem yazılım ihracı yapıyor. Konuyla ilgili olarak da detay veren takım, “Enqura olarak yazılım ürünlerimizden, mobil Bankacılık, internet bankacılığı, Omni Channel, ATM ve VTM, Suni Akıl, Blockchain ürünlerimizi meslek ortaklarımızla yurt dışı pazarına sunuyoruz. En önemli başarımız 12 ülkede etkinlik belirten uluslararası bir bankada dijital bankacılık ürünlerimizin seçilmiş olması. şu anda ihracat oranımız hayallerimize göre çok düşük seviyede. Bu oranı arttırmak için bizden mahsul alıp lokal olarak konumlandırmaları üzerine meslek ortaklığı anlaşmalarımızın sayısını arttırmaya çaba ediyoruz.” diye konuştu.

TECRÜNELİ VE IHTIRASLI BİR EKIP

Başarılarının sırrı için ise, “Birincisi fazla deneyimli ve ihtirasli bir ekibe sahibiz. İkincisi müşteri Memnuniyeti konusunda çok ısrarcıyız. Enqura ve Mayasoft satış kadrolarına sahip fakat mevcut müşterilerimizin referansları yeni müşterilerimizin kazanmasında en manâlı faktör olmaya devam ediyor. Bunun da böyle devam etmesi noktasında çalışıyoruz. Üretmekten, ürettiklerimizi faydaya çevirmekten ve ülkemize yardımsever olmaktan memnun etme duyuyoruz.” dedi.

En Son Haber olarak, Enqura’ya ve bu projede emeği geçen, katkısı olan bütün çalışanlarına ve iş ortaklarına samimi olarak başarılar diliyoruz. Allah yolunuzu açık etsin…