Türkiye ’nin en uzun tünelinde sona gelindi

Türkiye ’nin en uzun tünelinde sona gelindi
Türkiye ’nin en uzun tünelinde sona gelindi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü kadar yapı edilen toplam 31 bin 592 metre uzunluğu ile ülkemizin en uzun tüneli olma özelliğini içeren ve Ankara ’ nın 2060 yılına dek içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ‘Gerede Sistemi ’ nde sona yaklaşıldı.

2060 YILINA DEĞIN İÇME SUYU KARŞILANACAK

Bolu ’nun Gerede ilçesinin kuzeydoğusundan başlayan, Ankara İçme Suyu 2.Merhale Projesi Gerede Sistemi, Gerede Havzası ’ndan yıllık 226 milyon m³ suyu, Çamlıdere Baraj Gölüne aktaracak şekilde yapı ediliyor.

TOPLAM MALİYET 465 MİLYON TL

Çalışmaların çabuk devam ettiği, Türkiye ’nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ’nde son bin 200 metre kazılıyor. Toplam uzunluğu 31 bin 592 metre olan tünel 3 ayrı noktadan köstebek diye sözcük grubu edilen tünel delme makineleri ile deliniyor. 29 bin 596 metrelik kısmının tamamlandığı tünel ile başkente memba kalitesinde içme suyu temin edilecek.

Türkiye ’nin en uzun tünelinde sona gelindi

EN KISA SÜREDE BİTMESİ PLANLANIYOR

En kısa sürede tamamlanması planlanan proje ile jurnal ortalama içme-kullanma su tüketimi 1 milyon m³ olan Ankara ’ nın 2015-2060 yılları arasındaki nüfus artışı ve kullanım ihtiyaçları da göz önünde bulunduruluyor.
Bu ihtiyaçları karşılamak üzere yapımına başlanılan toplam yatırım bedeli 465 milyon TL ’yi bulan “Ankara İçme Suyu 2.Merhale Projesi Gerede Sistemi” ile Ankara ’nın 2060 yılına değin olan içme-yararlanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacak.

HIZLA DEVAM EDİYOR

Hedeflediklerinin her zaman daha fazlasını gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, en kayda değer hayat kaynağımız olan sudan vatandaşlarımızın rahatlıkla istifade edebilmesi adına çalışmalarına daima olduğu gibi bütün hızıyla devam ediyor.