Türkiye-Katar Aralarında İki Protokol İmzalandı

Türkiye-Katar Aralarında İki Protokol İmzalandı
Türkiye-Katar Aralarında İki Protokol İmzalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani’nin katılımı ile yapılan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı’nda “Elektronik Harp Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü” ile “Silahlı Kuvvetler Personeli Mübadelesine İlişkin Protokol” imzalandı. Erdoğan, “Türkiye ve Katar birbirlerinin kara gün dostu olduğunu daima göstermişlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani, Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi. İkili, röportaj sonrası Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Kurul 4. Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Define ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yer aldı. Toplantıda Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Katar Savunma İşlerinden Sorumluluk Sahibi Devlet Bakanı Halis Bin Mohammed Al Attiyah aralarında “Elektronik Harp Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü” ile “Silahlı Kuvvetler Personeli Mübadelesine İlişkin Protokol” imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, “Diplomatik ilişkilerimizin 45. yıl dönümünü kutladığımız böyle bir dönemde işbirliğimizin ulaştığı seviye ile kibir duyuyoruz. Size bilhassa heyetimi tanıtmak istiyorum. Gerçek arkadaş zorlama zamanda belirlenmiş olur diye bizde bir söz var. Ülkelerimiz de zor dönemlerde birbirlerini dayanışma ve işbirliği içinde bugüne değin hareket etmişlerdir. Türkiye ve Katar birbirlerinin kara gün dostu olduğunu her zaman göstermişlerdir. Türk milleti Katarlı kardeşlerini maksat bölge kuşatma ve yaptırımların nafile çıkarılması için yoğun çaba sarf etmiştir. Katar da 15 Temmuz hain darbe girişimi ardından uluslararası alanda ülkemize en dinç desteği veren ülkeler arasında yer almıştır. Son aylarda ekonomimizi amaç alan spekülatif girişimler karşı da yanımızda durmuştur. giderken vefalı dostumuz Katar’a gösterdiği dinç destek ve dayanışma için bir defa daha şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. – İSTANBUL