Türk öğrenci Harvard ’da gururlandırdı

Türk öğrenci Harvard ’da gururlandırdı
Türk öğrenci Harvard ’da gururlandırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü doktora öğrencisi Aşkın Öykü Artist, 6-9 yaş grubundaki öğrencilerin, sözel hafıza gelişimleri üstüne yapmış olduğu ‘Çocuklarda Hafıza Gelişimi ’ adlı çalışmasıyla Harvard Üniversitesi West East Entitüsü ’nden misafir etme aldı.

UZMANLAR TARAFINDAN DİNLENDİ

8 yaş grubu öğrencilerin, öteki yaş grupları öğrencilerinden sözel hafıza gelişimi açısından daha yüksek olduğu kayıtlı sunum, ABD ’de eğitim bilimleri alanında uzman bir çok isim göre dinlendi.

“HARVARD BENİM İÇİN SÜPRİZ OLDU”

Hazırladığı çalışmayla Harvard ’dan gösteri almanın büyük sürpriz olduğunu söyleyen Aşkın Hikaye Sanatkâr, ABD ’de gördüğü ilgiden hoşnut olduğunu belirtti. Yurtdışında düzenlenen konferansları çoğu kez peşine düşüp takip ettiğini söyleyen Aşkın Öykü Artist, “Her yıl, dünyada neler oluyor, kim hangi çalışmalarla, nerede ve nasıl başarılar elde etmiş diye araştırmalar yapıyorum. Araştırırken de hudut çizmem gerekiyordu. Sezgilerimi kullanarak ABD ’yi seçtim. Konferansları araştırırken, tarihi de daraltınca Harvard Üniversitesi ’ndeki konferansı gördüm. Birincil gördüğümde üzüldüm çünkü; beni kabul edeceklerini bile düşünemedim. Yalnızca iştirakçi olarak gitmek de idareli olarak zorlayacaktı. Sonunda gerçi kullanım yaptım. Sonradan yüksek lisans çalışmamı gönderdim. 5 gün sonradan babamla sohbet ettiğim sırada mail geldi. Titreyerek baktım. Sözel sunum olarak ziyafet almıştım. Bu benim için fazla önemli bir andı. Harvard olması benim duygularımı diğer bir boyuta çıkardı. Defalarca bakmak, havasını koklamak fakat turist gibi de olmasın dediğim bir rüyaydı. Reel oldu. Sunum öncesi fazla heyecanlıydım. ilk kez heyecanımı ve duygularımı paylaştım. Soru yanıt kısmında da ilgilendiklerini bakmak beni çok mutlu etti.” dedi.