Türk Hava Yolları 2 bin 100 kabin memuru alacak işte başvuru formu şartları

Türk Hava Yolları 2 bin 100 kabin memuru alacak işte başvuru formu şartları
Türk Hava Yolları 2 bin 100 kabin memuru alacak işte başvuru formu şartları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin sancak taşıyıcı şirketi Türk Hava Yolları, filonun büyümesiyle birlikte yeni kabin memuru alımı için start verdi.
 
Türkiye’yi uluslarasrası arenada gökyüzüne içeren marka THY artan bir şekilde büyüyor. Pilotlarından, görevlilerine, teknik ekibinden hizmetlilerine değin dev bir aile olan THY yeni dönemde 2 bin 100 kabin memuru almaya hazırlanıyor.

THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Türk Hava Yolları çoğalan filosuyla birlikte, sayıları 11 bine yakında olacak olan kabin memuruna ek olarak 2019 yılında 2 bin 100 Türk kabin memuru istihdamı planlamakta. Filonun büyümesine paralel olarak kabin memuru sayısının 2019 ’da 13 bine ulaşması öngörülmekte” şeklinde konuştu.

YABANCI MEMURLAR ARTIYOR: Dünyanın 122 ülkeyle en çok dış hatlar seferini yapan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, farklı alanlara yönlendirilmiş tanıdık olmayan dilleri haberdar olan kabin memuru sayısını artırıyor.

lk olarak Hint Okyanusu ’nda bulunan Mauritius ’ta 50 yabancı adayın  işe alım süreçi başlatıldı. Maritiuslu kabin memurları bildikleri tanıdık olmayan dillere uygun bir şekilde Fransızca, Hintçe ve Çince konuşulan hatlarda görevlendirilecek. Baltık ülkesi Litvanya ’nın başkenti Vilnius ’taki seçme ve değer biçme süreci sonunda 20 Litvanyalı kabin memuru adayının işe alınmasına karar verildi. Litvanyalı kabin memurları Rusça konuşulan hatlarda görev yapacak.

THY’NİN KOLOMBİYALI MELEKLERİ: THY, Güney Amerika ülkesi Kolombiya ’da da kabin memuru alımı yaptı. Başkent Bogota ’daki seçmelerde İspanyolca konuşan 40 namzet sınavı geçti. Kolombiyalı kabin memurları daha fazla İspanya, Arjantin, Küba ve diğer Latin Amerika hatlarında yolculara hizmet edecek.

Türk Hava Yolları ’nın çok bambaşka etnik kökenden yolcuya ulaşım hizmeti verdiğini söyleyen THY İnsan Kaynaklarından Sorumluluk Sahibi Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Dünyada sefer yaptığımız 304 nokta göz önüne alındığında farklı lisanlarda hizmet vermek bir gereksinim. Yolcularımıza kendi anadillerinde iletişim kurabilme imkanı sunarak memnuniyeti en üstteki seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.

KULLANIM ŞARTLARI NELERDİR: Türk Hava Yolları kabin memuru alım ilanına uygulama yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı almak veya Mavi kart sahibi elde etmek, 01 Ocak 1988 ile 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğmuş elde etmek, İyi derecede ingilizce anlayışlı olmak ve seçim sebebi ile ikinci bir tanıdık olmayan dil iyi anlamak, en az lise mezunu edinmek, Adli sicil kaydı ve adli sicil arşivi bulunmamak, Irtifa ve kilo orantısı çerçevesinde 160 cm ile 180 cm boyları aralarında edinmek, Afiyet açısından görevini yapmasına elverişli edinmek, THY kabin memuru üniforması giydiğinde vücudunun görünecek kısımlarında dövmei yanık, bere izi ve piercing vb. bulunmamak ve daha önce çalıştığı havacılık kuruluşlarından ya da THY’den disiplin cezaıs ile veya sağlık durumu nedeni ile görevinden ayrılmamış elde etmek şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR: Laf konusu ilana başvurur yapacak adaylar başvurularını Türk Hava Yoları ( THY ) devlete ait internet sitesi üzerinden elektonik ortamda yapmaları gerekmektedir. Adayların uygulama yapabilmeleri için öncelikle belirli bütün nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Başvuru Formu şartlarını taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna tarafından görüşme öncesinde belirli şartlaı belhelemesi istenecek ve kriterlere uygun olmayan adaylar tespit edildiğinde başvur usürecine devam edemeyeceklerdir.

KİMLER TATBIK YAPABİLİR: Türk Hava Yolları( THY ) alımını oluşturacağı Kabin memuru pozisyonuna başvuru yapacak adayların mutlaka Bayan olmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda adaylardan, Irtibat Becerisi yüksek edinmek, Takım çalışmasına meyilli edinmek, Devingen ve gülen olmaları gerekmektedir. Ayrıca adaylardan en az lise mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Mavi kart sahibi olanlar, Ocak 1988 ve Aralık 1997 tarihleri arasında doğmuş elde etmek, İyi derecede ingilice anlayışlı olmak, Adli sicil kaydı ve Adli sicil arşivi bulunmamak, 160 vm ile 180 cm boyları arasında edinmek, Sağlık Durumu açısından uçuşlara ve görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlıksorunu olmamak, Kabin memuru üniformasını giydiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve bere izi gibi izler bulunmamak ve Daha önce THY veya diğer uçuş firmalarından disiplin cezası ile ayrılmamış olmaları gerekmektedir.

ANEKDOT: Irtifa-kilo ölçümleri, THY A.O. ya da THY A.O. ’nun belirleyeceği kurum/kuruluş kadar yapılacaktır.