Türk Hacı Adayları Erdoğan’ın Çağrısından Sonra Kutsal Topraklara Euro ve Riyal ile Gidiyor!

Türk Hacı Adayları Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Kutsal Topraklara Euro ve Riyal ile Gidiyor!
Türk Hacı Adayları Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Kutsal Topraklara Euro ve Riyal ile Gidiyor!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘Dövizlerinizi bozdurun’ kampanyasına kutsal topraklarda hac vazifesinde bulunan hacı adaylarından da takviye geldi. Türk hacıların büyük bir bölümünün, tanrısal topraklarda dolar kullanmadığı gözlemlendi.

YAPTIRIM KARARLARI SONRASI IDARELI SAVAŞ BAŞLADI

Ev hapsinde yer alan Rahip Andrew Brunson’un bırakılması için öncelikle iki bakanın mülk varlıklarına el konulması gerisinde da bazı ürünlere ilave aidat getirilmesi yönündeki yaptırım kararlarıyla Türkiye’ye yönelik başlatılan hesapli savaş piyasalarda da ülkenin gerçekleri ile örtüşmeyen seviyelerin görülmesine yol açtı.

ERDOĞAN’IN “DOLARLARINIZI BOZDURUN” ÇAĞRISI YARDIM GÖRDÜ

Spekülatif ataklarla dolar kurunun 6 lira seviyelerini aşmasının ardındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘Dövizlerinizi ve altınlarınızı bozdurun’ çağrısı geldi. Fazla kısa bir zaman içerisinde ülke genelinde tez yayılan kampanya dahilinde vatandaşlar dolarlarını aktarmak için döviz bürolarına koşarken esnaflar ise dövizini bozdurduğuna ilişkin makbuzla gelenlere balıktan ekmeğe kuru temizlemeden resim çekimine fazla sayıda ürün ve hizmeti bedavadan vermeye başladı.

HACI ADAYLARI DOLAR YERİNE RİYAL ve EURO KULLANIYOR

Yurt içinde kampanyanın etkisi çeşitli şekillerde kendisini göstermeye devam ederken anlamlı bir destek de Hac vazifesi için kutsal topraklarda olan hacı adaylarından geldi. Hac vazifesi için kutsal topraklarda olan binlerce hacı adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı sonrası dolar yerine euro ve Suudi Arabistan Riyali kullandığı gözlemlendi.

MILLI PARA İLE TİCARET HAMLESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize’de yaptığı açıklamada ABD ve Trump’ın rahip Brunson nedeniyle Türkiye’yi korkutma ettiğini ilk önce açıklayarak “Tehdit ediyor ya! Yarın saat 18:00’e değin göndereceksiniz. Eee? Burası Çatladıkapı ülkesi mi ya? Burası Türkiye Türkiye. Napıyosun? Napıyosun?” diyerek tepki göstermişti. Erdoğan konuşmasının devamında Çin, Rusya, İran ve Ukrayna gibi ülkelerle ticaretin ulusal para birimleri üzerinden yapılmasına karşın bir çalışmanın yürütüldüğünü açıklayarak AB ülkelerine de dolardan çıkmak istemeleri halinde zorunlu düzenlemeleri yapmaya hazır oldukları mesajını verdi.