Türk dünyasının ortak mirası bir araya getirildi

Türk dünyasının ortak mirası bir araya getirildi
Türk dünyasının ortak mirası bir araya getirildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, TİKA ve TRT’nin desteğiyle hayata geçirilen Türk Dünyasında Ortak Kültürel Değerler-Karşılıklı Miras projesinin koordinatörü Osman Subaşı, yaptığı açıklamada, bugüne değin Türk kültürüyle ilgili yapılmış geniş bir envanter çalışması olmadığını için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

4 YILDA TAMAMLANDI

Projede yaklaşık 140 kişinin atama aldığını, çalışmaların Türkiye’nin yanı sıra 18 ülkede gerçekleştirildiğini aktaran Osman Subaşı, projenin 4 yılda tamamlandığını bildirdi.

TÜRK DÜNYASININ YERİ

Kitapta “Aşk ve Sevgi”, “Mevsimler”, “Renkler”, “Millet Hekimliği” gibi muhabere başlıkların da yer aldığını ve bu başlıklar aşağıda iki taraflı mirasın incelendiğini ifade eden Osman Subaşı, “Aşk ve sevginin bizim kültürümüzde en fazla ortak özelliği olan konu olarak karşımıza çıktığını gördük. Renklerin ise önce inanç kültüründe yoğun bir şekilde sonra sosyal ve kültürel değerlerin belirleyici bir unsuru olarak karşımıza çıktığını gördük. Ahali hekimliğinin de Türk dünyasında geniş bir yer tuttuğunu tespit ettik.” dedi.