Turistleri gasbeden 2 taksi şoförü tutuklandı

Turistleri gasbeden 2 taksi şoförü tutuklandı
Turistleri gasbeden 2 taksi şoförü tutuklandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Ağustos’ta Japon turistler Jingya W. ve Huiling Z, Karaköy’den Beyoğlu’ndaki otellerine gitmek için taksiye bindi. Bir süre dışarı giden taksi şoförü, aracı Gülhane’de ikinci şoförüne teslim etti. Sürücü, kredi kartlarını gasbettiği yolcuları indirdi. Jingya W. ve Huiling Z, durumu polise bildirerek şikayetçi oldu.

“TURİST VAR GEREKENİ YAPARSIN”

Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili alıştırma başlattı. Olay yeri çevresindeki MOBESE ve emniyet kamera görüntülerini inceleyen ekipler, taksinin plakasını belirledi.

Plakadan ticari taksi şoförlerinin kimliğini saptayan polis, sürücü Mustafa Hakan N. ve Erkan Ç’yi Gülhane’de gözaltına aldı.

Taksi şoförü Mustafa Hakan N’nin turistleri aracına aldıktan sonra aracın ikinci şoförü Erkan Ç’yi arayıp, “Araçta turist var, gerekeni yaparsın.” diyerek turistleri Gülhane’ye getirip arabulucu Erkan Ç’ye verdiği öğrenildi. Erkan Ç. de turistlerden zor kullanarak aldığı kredi kartından yan arkadaşı Celal B. ile 7 bin 500 lira çekip kartı kırıp çöpe attı. Erkan Ç’nin paranın 3 bin 500 lirasını Celal B’ye verdiği ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin arkasından adliyeye sevk edilen kararsız Mustafa Hakan N. ve Erkan Ç. tutuklandı.