Turistler, Mısır Kraliçesinin Yüzdüğü Tarihi Havuza Akın Ediyor

Turistler, Mısır Kraliçesinin Yüzdüğü Tarihi Havuza Akın Ediyor
Turistler, Mısır Kraliçesinin Yüzdüğü Tarihi Havuza Akın Ediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’nin beyaz cenneti Pamukkale’de M.S. 60 yılında depremle oluşan ve Darı Kraliçesi Kleopatra’nın da banyo yaptığı rivayet edilen Kleopatra havuzu bölgeyi ziyaret eden turistlerin gözdesi oldu. İçindeki tarihi kalıntılar aralarında yüzen turistler, sıcak ve şifalı suyun tadını çıkarıyor.

ANTİK KALINTILAR İÇİNDE YÜZÜYORLAR

Pamukkale’nin simgelerinden biri olan, Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın da banyo yaptığı söylenti edilen, M.S. 60 yılındaki büyük depremden daha sonra oluşmuş havuz, ziyaretçilerine antik harabeler içerisinde yüzme imkanı sunuyor. Sıcak ve berrak suyuyla dikkat çeken havuz, turistlerden büyük alaka görüyor. Rivayete kadar Hazreti Meryem’in Efes’e sırası gelmişken rahatsızlanan gözlerini Pamukkale’deki suyla yıkadığı ve düzeldiği belirtiliyor.

RİVAYETE KADAR KRALİÇE KLEOPATRA DA BURADA BANYO YAPMIŞ

Darı Kraliçesi Kleopatra’nın da banyo yaptığı rivayet edilen havuz, antik harabeler içerisindeki görüntüsüyle özelikle tanıdık olmayan turistlerin gözdesi oldu. ‘Kleopatra’nın çekicilik havuzu’ olarak da aşina antik havuza yerli ve yabancı turistlerle dağıtılmış hastalıklara şifa arayanlar da yoğun ilgi gösteriyor. Havuzun içinde yer alan tarihi eserlerin aralarında yüzen ve resim çektiren turistler, şifalı sıcak suyun içinde uzun vakit kalıyor. Günde takriben 2 bin kişinin girdiği antik havuzda turistler, tarihin içinde yüzmenin tadını çıkarıyor.

“BURASI REEL BİR CENNET”

Kleopatra havuzuna Manisa’dan geldiğini söyleyen İsmail Özcan, Suyu soğuk zannediyordum ancak sıcakmış. Tarihi eserlerin içinde yüzmek çok değişik bir duygu. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım dedi. Kızı Emine Gül Özcan ise, Kleopatra antik termal havuzu ilgimi çekti, gezmek istedim. Bu sıcak havada su biraz daha soğuk olsa daha hoş olurdu. Suyun rengi fazla güzel, memnun kaldım diye konuştu.

Hollandalı turist John Nolet, Kleopatra havuzunun suyunun çok etkileyici olduğunu ifade ederek, Buraya Hollanda’dan geldim. Kleopatra antik havuzunu ve Pamukkale’yi fazla sevdim. Suyun sıcaklığı 35 derece. Burası gerçek bir cennet dedi. Laura Nolet Türkiye’nin doğal güzellikleri bakımından özgün bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi Daha önce hiçbir zaman böyle hoş bir yerde bulunmadım. Fazla acayip bir yer ve fazla sevdim. Suyun sıcak olması da hoş. Türkiye fazla güzel bir ülke.

İşte havuzda ortaya meydana çıkan görüntüler;