Tüm zamanların en güçlüsü: 2018 Porsche 911 GT3 RS

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hız canavarı olarak bilinen Porsche yeni spor modeliyle gündeme oturmaya hazırlanıyor. Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde öne çıkan özellikleriyle tanıtımı gerçekleştirilen 2018 Porsche 911 GT3 RS, atmosferik geleneğinin en üstüne yerleşiyor. Emisyon standartlarına getirilen sıkı kurallardan ötürü artık nadir elementlerden bir farkı kalmayan atmostif motorlar, turboların hakim olduğu dünyada kendine has sesleriyle var olmaya devam ediyor. Porsche’nin otomobil tutkunlarını fazlasıyla mutlu edecek şekilde ısrarını sürdürdüğü atmosferik furyası, kapılarının açılmasına sayılı günler kalan Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni bir zirve noktaya kavuşacak.

 Bu zamana kadar üretilmiş tüm 911 jenerasyonları arasından sıyrılarak en güçlü rozetiyle karşımıza çıkan 2018 GT3 RS, sızıntıların ardından nihayet resmi detaylarıyla da tüm dünyanın karşısına çıktı. Porsche motor sporları departmanı tarafından geliştirilen araç, pist uyumlu şasisi ile sürüş dinamikleri açısından da iddialı bir kullanıcı deneyimi vadediyor. GT3’ten Daha GüçlüBir önceki model ve 911 GT3’e kıyasla 20 beygir daha fazla güç üreten motorun teknik değerlerine baktığımızda 520 beygir gibi bir güç ürettiğini görüyoruz. 0’dan 100’e olan hızlanmasını 3,2 saniyede tamamlayabilen 911 GT3 RS’in azami hızı ise 312 km/s olarak teknik değerlere yansımakta. 9.000’e kadar devir çevirebilen atmosferik motorun güç değerleriyse özel olarak modifiye edilmiş yedi vitesli PDK şanzımanla yere aktarılıyor. 

Otomobilinin ağırlığını azaltmak isteyen sürücüler için Porsche motor sporları departmanının sunduğu Weissach paketinde şasi, iç ve dış mekanda kullanılan karbon parçaların sayısı artırıldığı gibi, jantlar için opsiyonel magnezyum seçeneği sunuluyor. En hafif halinde bu paket, 911 GT3 RS modelinin ağırlığını 1.430 kilograma düşürüyor. Donanım kısmıyla ilgili açıklanan ilk detaylarda ise karşımıza ön bölümde 20 inç, arkada ise 21 inç‘lik jant seti karşımıza çıkıyor. Ayrıca diğer modellerde olduğu gibi 911 GT3 RS modelinde de Clubsport paketini opsiyon olarak sunan Porsche, pakette içerisinde roll cage, manuel yangın söndürücü, akü ayırma anahtarı ve sportif sürüş deneyimi için altı noktalı emniyet kemerleri gibi özellikleri standart olarak sunuyor. Türkiye’de 2018 Mayıs ayında piyasaya sürülecek olan 911 GT3 RS’in başlangıç fiyatı 600.000 Euro olacak