Hollandalı adam düzenlenen vegan festivalinde çiğ et yedi

Hollandalı adam düzenlenen vegan festivalinde çiğ et yedi
Hollandalı adam düzenlenen vegan festivalinde çiğ et yedi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’da Vegan Yemek Yemek Festivali düzenlendi. Ama festivalde yaşananlar bir pek da ilginçti.

HOLLANDALI ADAMDAN ŞIKAYETÇI OLDULAR

“Vegan ol ve öl” yazılı tişört giyen bir birey, çocuklara özel düzenlenen programda elinde ham etle alana geldi. Festivale katılan kişiler de Hollandalı adamdan davaci oldu.

Vegan festivalinde çiğ et yedi

GÖZALTINA ALINDI

Şikayet üstüne polisler kişiyi gözaltına aldı. Yetkililer; Hollandalı adam elindeki etin işlenmemiş hayvan kalbi olduğunu söylediği belirtti.

“ILGINÇ BİR PROTESTO”

Etkinliği düzenleyenler, gözaltına alınan kişinin ‘garip bir protesto’ yaptığını söylerken “Bu şenlik eğlenmek ve yeni deneyimler galip gelmek içindi.” dedi.

VEGANLIK NEDİR

Veganlık; tüm hayvansal gıdalardan temizlenmiş bir besin türü olarak biliniyor. Hatta veganlık bir hayat biçimidir. Veganlar tereyağı, yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, süt, süt ürünleri (peynir, yoğurt, krema vb.), kemik, sakatat hatta bal, jelatin gibi ürünleri tüketmiyor.

Bu kişiler genelde bakliyatlar (nohut, mercimek, bezelye, fasulye, barbunya, vs.), sebzeler, tüm yeşil ur, soya ürünleri, işlem görmemiş kuruyemişler (ceviz, fıstık, badem, fındık vb.), kuru meyveler, bitkisel yağlar (zeytin ve zeytinyağı, keten tohumu yağı, ceviz yağı, fıstık yağı, fındık yağı), tahıllar (pirinç, yulaf, kinoa, kuskus, bulgur, mısır vb.), bitter çikolata, tofu, soya ürünleri yiyorlar. B12 ve D vitaminlerini de dışardan destek olarak alıyorlar.