TSK’daki kripto FETÖ’cüler bir bir deşifre oluyor

TSK'daki kripto FETÖ'cüler bir bir deşifre oluyor
TSK'daki kripto FETÖ'cüler bir bir deşifre oluyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün 2016’daki darbe girişiminden sonradan her rütbe ve her sınıftan personelin katılımıyla oluşturulan ekiple dilekçe baştan sona bugüne kadar 4 bin 500 FETÖ mensubu denizci asker ile bunları yönlendiren 600 sivil mahrem imam ortaya çıkarıldı.

Hem örgüt mensuplarının mülakat komisyonlarında geçer anekdot alabilmesi için uyguladığı “aday numarası şifreleme yöntemi” de saptandı.

ORDUYA SIZAN FETÖ’CÜLER…

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre; Tümamiral Cihat Yaycı, DKK Personel Başkanı olduktan sonra orduya sızmaya çalışan FETÖ başta olmak üzere öteki kanunsuz örgütlerle uğraş için özel bir ekip oluşturuldu. Bu kapsamda mücadelenin hukuki zeminde merkezi olarak yürütülmesini temin etmek nedeniyle Personel Başkanlığı bünyesinde Adli Peşine Düşüp Takip Analiz ve Yönetimsel Operasyon Şubesi (ATİİİŞ) kuruldu.

BALYOZ MAĞDURU ASKERLER..

Bu birimde tahsis yapacak takım, Balyoz ve İzmir Casusluk kumpas davaları mağduru askerler ile daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın yakından tanıdığı her sınıftan subay ve astsubaylardan oluşturuldu.

16 BAKANLIK, 25 MILLET KURUMU

FETÖmetre analizi yapılacak birey için komutanlıktan elde edilen veriler ile 16 bakanlık ve 25 millet kurumundan gelen bilgiler, yazılımı Türk mühendislerce yapılan “karar yardım programına” yüklenerek, ortaya meydana çıkan sonuçlar uzmanlarca çözümleme edilmeye başlandı. Uygulama için ilk olarak 29 belli başlı ölçüt belirlendi ve sistem, darbe girişiminde yer aldığı maddesel delilerle tespit edilen isimler için kullanıldı.

FETÖmetreye girilen verilerin sonucunda birbirini tanımadıklarını bahis eden darbe sanıklarının çoğu ortak noktası da saptandı.

TSK'daki kripto FETÖ'cüler tek tek deşifre oluyor

FETÖMETRE SİSTEMİ GÜNDEN GÜNE GELİŞİYOR

Birçok kurmay olan bu subayların yüksek lisans ya da doktora çabuk danışmanlarının FETÖ’den yargılanmaları, askeri lise sınavında aynı sorulara içten ve hatalı yanıt vermeleri, aynı ortaokul mezunu olmaları, göreve atandıktan sonra birçoğunun personel tedarik merkezleri ile ölçme ve değer biçme görevlisi olmak istemeleri gibi ortak özelliklerinin saptama edilmesi üstüne FETÖmetre sistemi daha da geliştirildi.

249 ÖLÇÜT

Böylece FETÖmetre için ana kriter 70’e, alt kıstas sayısı ise 249’a çıkarıldı.

“Kurunun yanına yaşın yanmasına müsade verilmeyecek” anlayışı üstüne sistemi baştan ele bölge FETÖmetre uzmanlarınca, esas kriterlerden “Bank Asya” için 21, FETÖ mensubu olduğu belirlenen üst seviye subayların sicil amirliğini yaptığı askerler için 7, FETÖ’ye ait kurumlarda yakınları çalışan askerler için 8, askeri lise için 12, okulu bitirme derecesi için ise 5 alt kıstas oluşturularak kusur payı en üye indirildi.

810 BİN KIŞI FETÖMETRE TESTİNDEN GEÇTİ

Darbe girişiminden sonra DKK’da FETÖ ile mücadele için muvazzaf ve emekli denizci asker ile bunların birinci derece yakını toplam 810 bin birey FETÖmetre testine alındı.

MAHREM İMAMLAR DEŞİFRE OLDU

Bu alıştırma sonucunda 4 bin 500 FETÖ mensubu denizci asker ile onlardan sorumluluk sahibi olduğu tespit edilen 600 sivil “mahrem imam” deşifre edildi.

Deniz Personel Idare Data Sistemine (DPYBS) kayıtlı takriben 1 milyon GSM numarasının ByLock sorgusu yapıldı ve bunlardan bin 500’ünün söz konusu programın kullanıcısı olduğu belirlendi.

Kendi namına belirtilen olmayan hat kullanan askerlerin özlük dosyalarında yer alan müsade kağıtları ve gerekçe dilekçelerinde belirttikleri telefon numaları da bu kapsama dahil edildi.

FETÖmetre uzmanları, örgütün kapatılan finans kurumu Bank Asya’ya ilişkin TMSF’den temin edilen 19 milyon satır veriyi özenle inceledi.

Takriben 10 bin personelin banka bilgilerini saptayan uzmanlar, bu operasyon sonucunda ayrıca örgüte ait yayınlama organları abonelikleri, dernek ve vakıflara yapılan bağışları ve FETÖ’ye ait mektep ile dershane tescil bilgilerini de ortaya çıkardı.

İtirafçı askerlerin verdiği bilgiler doğrultusunda yaklaşık 22 bin yabancı dil imtihan notunu da ele alan uzmanlar, soruların önceden temin edildiğini belirleyerek, bu durumu adli kurumlarla paylaştı.

FETÖ irtibatı nedeniyle ihraç edilen DKK personelinin astlarına verdiği 80 bin sicil kaydı da incelenerek, “sicil notu analizi” yapıldı ve örgüt mensubu askerlerin yargı etmedikleri notlarla terfi aldıkları belirlendi.

ETKILI PİŞMANLIKTAN KULLANMAK İSTEYENLER OLDU

FETÖmetre ile deşifre olan fazla sayıda kripto örgüt üyesi, DKK kadar yapılan yönetimle ilgili tahkikatlarda, örgüt üyesi olduğunu kabul ederek etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi.

Yapılanmaya ilişkin data veren kripto örgüt üyelerinden bir subay, FETÖ’nün personel temin esnasında aday numarası ile yapılan şifreleme yöntemini deşifre etti.

İtirafçı subayın verdiği bilgilere tarafından, FETÖ üyesi subay, astsubay ve bilirkişi erbaş adaylarına müracaat esnasında bir namzet numarası veriliyor.

Namzet numaralarının 2 ve 3’üncü rakamlarının toplamı 9 ve üzeri bir netice oluşturuyorsa laf konusu kişinin örgüte mensup olduğu komisyon üyelerince anlaşılıyor ve bu kişinin TSK’ya alınması sağlanıyordu.

Bu itiraf üzerine adli birimlerle yapılan müşterek alıştırma sonucunda 2010’dan sonra yapılan bütün öğrenci tedarik faaliyetleri incelemeye alındı.