TSK’da rütbe terfi töreni

TSK'da rütbe terfi töreni
TSK'da rütbe terfi töreni
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) bir üst rütbeye terfi eden subay, astsubaylara yeni rütbe işaretleri Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenen törenle verildi.

Atatürk Kültür Sitesi’ndeki merasim kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının gerisinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yerlerini almasıyla başladı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ardından salondakilere hitap eden Milli Savunma Bakanı Akar, önemli ve manalı bir günde subay ve astsubaylarla bir araya gelmekten memnun etme duyduğunu bildirdi.

“TERFİ ETMEK KAĞIT ÜSTÜNDE DEĞIL…”

Bir üstteki rütbeye terfi etmenin tüm askerler için kayda değer ve heyecan verici olduğunu bildiren Akar, “Terfi etmek sadece kağıt üzerinde değil, çalışmakla, alın teriyle bazen kanla, gözyaşıyla büyük bir emekle varılan bir sonuç. Onun için son derece önemli ve anlamlı.” diye konuştu.

Terfilerin en etkili, adaletli şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Akar, “Terfi etmenin sorumlulukları da artırdığını bilmeniz gerekli. Silahlı Kuvvetlerimiz ve ülkemizin terfi edenlerden beklentisi her rütbeyle daha da artmaktadır.” dedi.

KORGENERAL İSMAİL METİN ESAS

Konuşmaların ardından Yüksek Askeri Şura kararları zarfında oramiralliğe terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel’in rütbe işaretleri Ulusal Savunma Bakanı Akar tarafından, terfi eden öteki subay ve astsubayların rütbe işaretleri ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, şiddet komutanları, bakan yardımcıları kadar verildi.

TSK'da rütbe terfi töreni

20 GENERAL/AMİRAL, 131 SUBAY VE 27 ASTSUBAYA YENİ RÜTBE

Merasim dahilinde Ulusal Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında terfi eden 20 general/amiral, 131 subay ve 27 astsubay yeni rütbe işaretlerini aldı.

TSK'da rütbe terfi töreni