TSK İle Özel Sporcular Bir Arada!

TSK İle Özel Sporcular Bir Arada!
TSK İle Özel Sporcular Bir Arada!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, RTÜK kadar da onaylanan halk spotu, www.rtuk.gov.tr sitesinde bulunan spot filmler bölümüne dahil edildi.

Mental yetersiz, otistik ve down sendromlu çocukların sosyal hayata uyum sağlamaları ve gelişimlerinde sporun en manâlı etmen olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Sporda başarı kazanmış ve bayrağımızı dalgalandırma gururunu yaşamış kazanan olmuş özel çocuklarımızla, diğer özel çocuklarımıza misal olup, desteklemek namına, onurumuz, gururumuz olan ordumuz ve Mehmetçiğimiz ile bir araya gelerek, ülkemizde başlangıçta hazırladığımız bu kamu spotuyla, çok hoş bir mesaj verdiğimizi düşünmekteyiz.” denildi.

30 AĞUSTOS 2018 ’DEN İTİBAREN YAYINDA

Özel çocukları ve ailelerini onurlandıracak bu durumun herkes kadar bilinmesi ve görülmesinin en büyük çabaları olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.

“Laf konusu ulus spotunun yayınlanması, keza milyonlarca engelli ailesine, ayrıca de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına büyük bir moral olacaktır. Kamu spotunun, 30 Ağustos 2018 tarihinden itibaren yayınlanarak, Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte Galibiyet Bayramımızın kutlanması düşünülmüştür. Bu gerekçeden ötürü, millet spotunun 30 Ağustos 2018 tarihinden itibaren yayınlanmasını rica ediyoruz.”

Açıklamada keza, millet spotunun yayınlanmasının zihinsel engelli özel kişiler için büyük motivasyon kaynağı olacağı vurgulandı.

Son Dakika Spor Haberleri için altında kaydırın.