Trump’tan AB’ye Bir Yaptırım Daha! Otomobillere Yüzde 25 Ek Gümrük Vergisi Uygulayacak

Trump'tan AB'ye Bir Yaptırım Daha! Otomobillere Yüzde 25 Ek Gümrük Vergisi Uygulayacak
Trump'tan AB'ye Bir Yaptırım Daha! Otomobillere Yüzde 25 Ek Gümrük Vergisi Uygulayacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği´nden (AB) ithal edilen otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi. Trump daha önce Avrupa’dan gelen otomobillere yüzde 20-25 arasında ilave aidat uygulanabileceğini açıklamıştı.

“YÜZDE 25 EK GÜMRÜK VERGİSİ UYGULAYACAĞIZ”

Batı Virginia’da katıldığı bir seçim kampanyasında Trump, “AB’den ABD’ye gelen bütün otomobillere yüzde 25 ilave gümrük vergisi uygulayacağız” dedi. Trump’ın açıklamaları, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un araba vergilerine ilişkin raporun ertelendiğine ilişkin iddiaların ardındaki gelirken, The Wall Street Journal’da yer alan habere tarafından Ross raporun Avrupa Komisyonu, Meksika ve Kanada ile süren görüşmeler nedeniyle ertelendiğini ve yayınlanması için az önce bir tarih belirlenmediğini belirtti.

YÜZDE 20-25 ILAVE AIDAT UYGULANABİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Trump daha önce Avrupa’dan gelen otomobillere yüzde 20-25 aralarında ek aidat uygulanabileceğini açıklamıştı. Bilindiği üzere Trump ülkesinin cari açığını kapatabilmek namına başlangıçta Çin’e aidat uygulamasına gitmiş sonra da rotasını Avrupa’ya çevirmişti. Çelik, alüminyum ile başlayan ücret furyasına teknoloji ve ürünleri ve otomobil de katılmıştı.