Trump’ın Yaptırım Kararına Uymayan Linkedin, Türkiye’ye Geliyor

Trump'ın Yaptırım Kararına Uymayan Linkedin, Türkiye'ye Geliyor
Trump'ın Yaptırım Kararına Uymayan Linkedin, Türkiye'ye Geliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’ye ekonomik yaptırımda yer alan Başkan Trump’ın kararını önemsemeyen dünyaca meşhur profesyonel ağı Linkedin yatırım hazırlıklarına başladı. 500 milyon etkin kullanıcısı olan ABD’li şirketin, Türkiye’de büro açmak ve koymak amacıyla meslek görüşmelerine başladığı öğrenildi.

“TÜRKİYE PAZARINDA HIZLI BÜYÜYORUZ”

İki hafta önce Türkiye’deki idareci adayları ile video konferans yapan LinkedIn, İstanbul’da açacağı ofiste ilk etapta 50’ye yakın istihdam yaratmayı planlıyor. Şirketin, mülâkat yaptığı yöneticilere, Türkiye pazarındaki potansiyeli kaçırmamak için ofis açma hazırlıklarında oldukları bilgisini vermesi de uyarı çekti. Mülakatlarda, şu ifadelere de yer verildi:

“Türkiye pazarında seri bir artma yaşıyoruz. Bu büyümede KOBİ’lerin payını da artıracağız. Üstteki yönetimle ofis açılmasıyla ilgili zamanlamayı konuşuyoruz.”

HEDEF İSTANBUL’DAN IDARE

Edinilen bilgilere tarafından, şirketin gelecek planları arasında bölgedeki 30’a yakın ülkeyi İstanbul’dan idare etmek var. 200 farklı ülkeden 500 milyon üyeye sahip olan şirketin merkezi Dublin’de yer alıyor. Şirketin dünya genelinde merkez büro açtığı ülke sayısı ise 10’u bulmuyor.

TRUMP’IN KARA LİSTESİNE GİRDİ

LinkedIn bu adımıyla, ABD Başkanı Donald Trump’ın sevmediği Google, Twitter ve Facebook gibi sosyal ağların arasına eklenmiş oldu. Geçen hafta Trump, bu ağları kendisi hakkında olumsuz kavrama oluşturmakla suçlamıştı. 2016’da 26.2 milyar dolara Microsoft kadar satın alındıktan sonradan pazar payını katlayan şirket, geçen yıl Türkiye pazarında yüzde 26 büyüyerek 6 milyon kullanıcıya ulaştı. (Sabahleyin)