Trump’ın hukuk danışmanı görevden ayrılıyor

AB'den Trump'a uyarı: Hızla yanıt vermeye hazırız
AB'den Trump'a uyarı: Hızla yanıt vermeye hazırız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından tanımlama yaparak en yakın hukuk danışmanının yakında görevinden ayrılacağını duyurdu.

“HİZMETLERİ İÇİN MİNNETTARIM”

Trump, açıklamasında, “Beyaz Saray hukuk danışmanı Don McGahn, sonbaharda Yargıç Brett Kavanaugh’un (umuyorum) Yüksek Mahkeme için onaylanmasından daha sonra görevinden ayrılacak. Don ile uzun vakit beraber çalıştım ve hizmetleri için aslında minnettarım.” ifadelerini kullandı.

Amerikan medyasında günler önce görevinden ayrılacağı iddiaları meydana çıkan McGahn, özellikle Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’ın yürüttüğü Rusya soruşturmasını en yakından peşine düşüp takip eden isimlerden biri olarak biliniyordu.

RUSYA SORUŞTURMASINDA EKİBİ ZAYIFLAYACAK

McGahn’ın Beyaz Saray’dan ayrılmasıyla Trump’ın Rusya soruşturmasına bakan hukuk ekibinin zayıflayacağı, McGahn’ın yerine yeni ad veya isimlerin getirilmesinin beklendiği kaydedildi.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde McGahn’ın Mueller’ın ekibiyle yakın iş birliği gerçekleştirmek istediği, bunun için uzun saatler söz konusu kişilerle görüşme yaptığı fakat bu görüşmelerin Trump’ı kızdırdığı bahis edildi. Trump ile arasındaki ipler gerilen McGahn’ın bu gerginlik üstüne terketmek istediği açıklama edildi.

Benzer haberlerde McGahn’ın yerine şu anda Beyaz Saray’da Rusya soruşturmasına bakan Emmet Flood’un getirilebileceği öne sürüldü.