Trump’ın hedefinde yine NFL sporcuları var

Trump'ın hedefinde yine NFL sporcuları var
Trump'ın hedefinde yine NFL sporcuları var
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL) önceki gün oynanan 12 sezon öncesi hazırlık maçında, bazı sporcuların diz çökerek, bazılarının ise milli marş bitmeden sahaya çıkmayarak ABD’deki siyasi ve sosyal sorunları protesto etmesi tekrar Trump kadar eleştirildi.

“YA GURURLA AYAKTA DURUN VEYA GİDİN”

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “NFL oyuncuları baştan, ulusal marş sırasında gururla ayakta durmak yerine diz çöküyor. Öbür takımlarda birçok oyuncu tanımlayamadıkları bir şeye öfkeleniyor.” ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca NFL oyuncularının sevdikleri işi yaparak bir servet kazandıklarını belirterek, “Mutlu olun! Seyircilerin fazla artı para ödeyerek izlemek ve eğlenmek istedikleri futbol maçları protesto yapma yeri değildir. Paranın çoğu zaten oyunculara gidiyor. Protesto etmek için diğer bir yol bulun. Milli marşınız için ya gururla ayakta durun ya da ödenti almadan uzaklaştırma alın!” yorumunu yaptı.

NFL OYUNCULARININ PROTESTOSU

NFL oyuncularından Colin Kaepernick, 2016 sezonunda ulusal marş esnasında diz çöken birincil oyuncu olurken bu protestosuyla ülkedeki ırkçılık ve siyahlara uygulanan polis şiddetine uyarı sürüklemek istediğini söylemişti.

Bunun ardındaki son iki sezonda NFL’de ulusal marş esnasında yüzlerce futbolcu diz çökerek Trump hükümetinin politikalarını ve ülkede artan ırkçılık olaylarını protesto etmişti.

Trump ise geçen sene diz çöken oyuncuların takım sahipleri tarafından kovulması gerektiğini belirtmiş, NFL’in milli marşla ilgili kaide değişikliğine gitmesi ve ligin marş sırasında oyunculara ayakta durma zorunluluğu getirmesi gerektiğini savunmuştu.

NFL mayıs ayında yaptığı kural değişikliğinde, maçlardan önce ulusal marş sırasında diz çöken oyunculara ve takımlarına suç oluşturan uygulanacağını duyurmuş, ancak ulusal marş sırasında ayakta durmak istemeyenlerin marş bitene değin soyunma odası ya da saha dışarıda durması gerektiğini bildirmişti.