Trump’ın eski danışmanına hapis cezası

Trump'ın eski danışmanına hapis cezası
Trump'ın eski danışmanına hapis cezası
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki davada birincil hapis cezası Trump’ın eski seçim danışmanı George Papadopoulos’a geldi.

TRUMP GIZLI UZLAŞMA İDDİALARINI YALANLADI

Donald Trump, kendisi veya tercih kampanyası ekibi ile Rusya aralarında herhangi bir kuytu iş birliği olabileceği yönündeki tüm iddiaları reddetmişti.

Geçen sene ekim ayında Rus yetkilileriyle olan irtibatları konusunda Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) yalan söylediğini kabul eden Papadopoulos, hapis cezası aldı.

Davanın görüldüğü esnada kendisinin korkunç bir hata yaptığını ifade eden Papadopoulos, “Dürüst değildim ve araştırmayı engellemiş olabilirim.” biçiminde konuştu.

Trump'ın eski danışmanına hapis cezası

14 GÜN HAPİS YATACAK

Rusya soruşturması dahilinde FBI ’ya yalan söylemekten suçlu bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın eski tercih danışmanı George Papadopoulos 14 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bu suç oluşturan ile Papadapoulos, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ’ın yürüttüğü Rusya soruşturmasında hükümlü edilen ilk Trump kampanya yetkilisi oldu.

Rusya’nın siber saldırı yoluyla ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla başlatılan ve Özel Yetkili Savcı Mueller’in sorumluluğunda sürdürülen soruşturmada, özellikle ABD Başkanı Trump’ın tercih kampanyasında görev almış bazı şahısların Ruslarla ilişkileri odak noktası olmuştu.