Trump: NAFTA’da Kanada’ya gereksinim değil

Trump: NAFTA'da Kanada'ya gereksinim değil
Trump: NAFTA'da Kanada'ya gereksinim değil
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trump Cumartesi günü bir Twitter mesajında, “Kanada’nın yeni NAFTA anlaşmasında yer alması için hiçbir siyasi gereklik yoktur; eğer onlarca yıldır süren istismardan daha sonra ABD için adaletli bir anlaşma yapamazsak, Kanada anlaşmadan çıkar” dedi.

“ADAMAKILLI İPTAL EDERİM” TEHDİDİ

Trump, “Kongre bu müzakerelere müdahale etmesin yoksa NAFTA’yı en ince ayrintisina kadar iptal ederim, o zaman fazla daha iyi olur.” dedi.

Kanada ile sonuçsuz kalan görüşmeler için Trump’ın verdiği süre Cuma günü bittiğinde ABD Başkanı Kongre’ye, NAFTA’yı yenileyecek bir uzlaşma yapmadan, yalnızca Meksika ile ikili anlaşma imzalama niyetini bildirdi. Trump, Meksika ile ABD aralarında varılan ikili anlaşmayı da Pazartesi günü açıklamıştı.

Kongre üyeleri ise Cuma günü, Kanada’nın dahil edilmemesi halinde Meksika anlaşmasının Kongre’den geçmesinin şiddet olacağı uyarısı yaptılar. Sadece iki taraflı bir anlaşmanın Kongre’den geçmesi için muhalefetteki Demokratların da desteğine gereklilik olacak.

TWİTTER’DAN AÇIKLAMA YAPTI

Trump Pazartesi günü eğer Kanada NAFTA’yı yenileme görüşmelerine katılmazsa, Kanada malı otomobillere gümrük vergisi getirme tehdidinde bulunmuştu.

Cumartesi günü diğer bir Twitter mesajında da Trump, NAFTA’nın ABD’de istihdam kaybına ve ticari zararlara yol açtığını söyledi.