Trump, hakkında yazılan isimsiz makale hakkında konuştu

Trump, hakkında yazılan isimsiz makale hakkında konuştu
Trump, hakkında yazılan isimsiz makale hakkında konuştu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Montana eyaletinde düzenleyeceği mitinge giderken uçaktan basın mensuplarına direktifler yapan ABD Başkanı Trump, gündemdeki yerini koruyan NYT’deki isimsiz makaleyle ilgili eleştirilerini sürdürdü.

Trump, NYT’nin laf konusu makaleyi basmasını “utanç verici” olarak nitelendirdi ve ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın makalenin isimsiz yazarı hakkında soruşturma başlatması gerektiğini ifade etti.

ULUSAL GÜVENLIK MESELESİ

Makaleyi “milli güvenlik meselesi” olarak tanımlayan Trump, makaleyi yayımlayan NYT gazetesine aleyhinde nasıl bir adım atacağını ise hala değerlendirdiğini belirtti.

Söz konusu kişinin kimliğini, hangi görevde ne yaptığını ve gazeteye neler verdiğini araştıracaklarını aktaran Trump, üstteki düzey bir yetkili çıkması halinde bu kişiyi kendisinin katıldığı herhangi bir toplantıda görmek istemediğini söyledi.

Eleştirileri fazla önemsemediğine işaret eden Trump, “Ben bunlarla başa çıkarım. Onlara karşı savaşırım, bunu yıllar içinde görmüş olmalısınız.” dedi.

Trump, hakkında yazılan isimsiz makale hakkında konuştu

Trump keza, gazeteci Bob Woodward’un kendisi hakkında yazdığı kitapla ilgili eleştirilerini de sürdürdü. Trump, kitapta öne sürülen üslubun kendisiyle örtüşmediğini savunarak “Ben o kadar konuşmam, beni tanıyorsunuz, o şekilde konuşmam. Kitap bütün bir sahtekarlık.” dedi.

NYT’de önceki gün “isimsiz” olarak yayımlanan “Trump yönetimi içindeki direnişin bir parçasıyım” başlıklı makaleyi kaleme alan kişinin Trump yönetimindeki üst seviye bir görevli olduğu ileri sürülmüştü.

MAKALEDE ÖNE ÇIKAN KISIMLAR

İmzasız makalede, “Trump’ın tamamiyle anlayamadığı şey şu: Kendi yönetimindeki birçok üstteki seviye görevli, Başkanın gündeminin bir takım kısımlarını ve kötü heveslerini bozmak için özenle çalışıyor. Bunu biliyorum çünkü ben de onlardan biriyim.” ifadesine yer verilmişti.

Makaleye tepki bildiren Trump, Beyaz Saray ’da yaptığı açıklamada, yazıyı “ürkek bir makale” olarak nitelemişti. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da makalenin yazarının derhal istifa etmesi gerektiğini belirtmişti.

Makalenin peşinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakanı James Mattis ve Trump’ın Özel Kalem Müdürü John Kelly gibi Trump’a yakın çoğu isim, makaleyi sert şekilde eleştiren ve metnin kendileri göre yazılmadığını savunan talimat yapmıştı.