Trump aleyhine mesaj atan FBI ajanı kovuldu

Trump aleyhine mesaj atan FBI ajanı kovuldu
Trump aleyhine mesaj atan FBI ajanı kovuldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Strzok’un avukatı Aitan Goelman, yaptığı açıklamada FBI’da 21 yıldır çalışan müvekkilinin cuma günü öğle saatlerinde görevine son verildiğini ve bunun kurumun işleyişine uymadığını belirtti.

FBI’ın kararının profesyonellik dışı olduğunu gösteren Goelman, “Bu karar tüm ABD’liler için epeyce nefret verici bir koşul” değerlendirmesinde bulundu.

Görevine son bahşedilen FBI ajanı Peter Strzok

TRUMP: “DİRENECEĞİM”

ABD Başkanı Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Casus Peter Strzok FBI’dan kovuldu, nihayet. FBI ve Hak Bakanlığındaki fena oyuncuların listesi uzadıkça uzuyor. Strzok’un Cadı Avı görevinde olduğunu düşünürsek, (soruşturma) düşecek mi? Bu tam bir oyun. Dar uzlaşma değil, engel yok. Direneceğim!” ifadelerini kullandı.

“DOLANDIRICI HİLLARY…”

Trump, açıklamalarına, “Hilebaz Hillary Clinton’ın kanunsuzluk soruşturmasında görevli olan eski FBI ajanı Strzok kovuldu. Bu ABD halkına karşısında tam bir aldatmaydı ve bu soruşturma yeniden yapılmalı!” şeklinde devam etti.

Peter Strzok’un, Trump karşıtı mesajlarının tespit edilmesi üzerine Rusya soruşturması özel yetkili savıcısı Robert Mueller tarafından geçen yıl yaz aylarında görevden alındığı ortaya çıkmıştı.

Keza Strzok’un Clinton soruşturmasında görevliyken, söz konusu soruşturmada görevli diğer bir FBI ajanının eşiyle evlilik dışı ilişki yaşadığı iddiaları ortaya atılmıştı.